10 råd til at beskytte dig fra negative mennesker.

10 råd til at beskytte dig fra negative mennesker.

Jeg har, gennem alt for mange år af mit liv, brugt rigtig megen energi på at blive fuldstændig drænet af mennesker, der bare hev min energi. Det er så vigtigt, at man passer på sig selv og ikke lader sig røve for energi. 

Jeg har samlet en liste over de ting, man kan gøre for at beskytte sig mod mennesker, der er negative og dræner energien ud af en. 

#1 – Se hvor det stammer fra. 

Til tider kan negativitet være umiddelbart og bare irritation, andre gange ligger grunden meget dybere. Det kan være en måde at kommunikere på, og derved er det næsten umuligt at undgå hos den person. Se bag ved det negative.

#2 – Ignorer, sæt grænser og hold dem. 

Det er essentielt, at du formår at sætte grænser for dig selv og holde fast i dem. Hvis du føler, at du hele tiden skal gå på kompromis med dig selv og sige ja til ting, der går dig lige imod, så er det en relation der ødelægger mere, end den gør godt. Derfor er det endnu vigtigere at holde fast i grænserne, og det du gerne vil med dig selv. Jeg bruger til tider helt at ignorere det negative, der bliver sagt og vælger at fokusere på det positive. 

#3 – Find lettere emner. 

Til tider kan det hjælpe at tale om lettere ting, selvom det tit ender tilbage i negativiteten. Husk, at man altid kan ende med at tale om vejret! 

#4 – Fokuser på løsningen ikke problemet. 

Når folk er negative, er det tit, fordi de fokuserer på et problem, som er hele omdrejningspunktet. Når man møder mennesker, der hænger fast i at brokke over et problem så hold fast i, at der er en løsning på problemet. Det er virkelig vigtigt, at du ikke lader dig fange af snakken om, hvor stort et problem det er. Selvfølgelig skal man være anerkendende i samtalen men ikke blive fanget af det. 

#5 – Distancer dig selv fra negativiteten. 

At for mange gange ender man med at blive revet med og vil så gerne hjælpe folk ud af deres negativitet. Du skal huske at holde en distance fra det negative sådan, at du ikke ender med at bruge al din energi på at gå ind i det. 

#6 – Slip tanken om at du kan ændre andre og deres negativitet. 

Alt for mange mennesker, også mig selv, vil så gerne kunne ændre noget for de negative mennesker, så de får det bedre eller kan slippe deres negativitet. Slip det! Du kan ikke hjælpe mennesker, der ikke vil hjælpes. Husk, at den eneste måde, du kan hjælpe, er ved at lytte. Selv lytningen kan blive for meget, og så er det vigtigt at passe på dig selv frem for andre. 

#7 – Pas på dig og giv dig omsorg. 

Alt for mange, der omgives af negative mennesker, glemmer at passe på sig selv. De bliver fanget ind i den negative vrede eller negative ynk. Det betyder, at man bruger al sin energi på at hjælpe andre, at blive mere vrede eller pive mere. Jeg siger dette uden at tage stilling til, om de har ret i at pive i en periode. Du er nødt til at give dig selv omsorg og kærlighed. Du kan ikke hjælpe andre hvis du er totalt flad for energi, fordi du ikke passede på dig selv. Det kan være alt fra skøn musik og ro til en god gåtur i det blå. Essensen er, at du passer på dig selv. 

#8 – Gå ALDRIG ind i en diskussion. 

Det er virkelig vigtigt, at du ikke ender med at diskutere, for du kan ikke vinde. Bundlinjen er, at den negative person vil hive dig ind i negativiteten, hvis du går ind i en diskussion. Gå ikke ind i en diskussion. Vi har et udmærket ordspil, der hedder ”du får ret, og jeg får fred”. Det er godt, fordi netop det skal bruges her. Lad være med at diskutere men hellere give ret og så blive udenfor negativiteten end at gå ind i noget, der hiver dig ned i energi. 

#9 – Tag dem alvorligt. 

Jeg har i nogle år praktiseret at tage negative mennesker gravalvorligt. Det kan faktisk få den negative person til at stoppe og tale mod sig selv. Hvis der kommer en, der fortæller, hvor trættende det er, at hans chef altid går tidligt om fredagen. Så ville jeg uden at tøve sige, at det er jeg enig i og at så må man gå til hans chef og HR afdelingen og hvis nødvendigt den øverste chef i firmaet. Det var jo dårligt for hele firmaet, og så må man til bunds. Jeg ville spørge, om der var brug for hjælp til at skrive et brev til chefens chef. Ofte sker der det, at den negative person vil sige, at det måske ikke er hver eneste fredag, og det måske er at være lige drastisk nok at tage fat i HR afdelingen, og pludselig har hele situationen vendt sig til, at problemet slet ikke var så så stort. 

#10 – Du har 10 minutters brok om dagen. 

Jeg har en regel der hedder at man gerne må brokke sig 10 minutter om dagen – for fuld skrue. Det er bare at brokke løs, så man er ved at dø over al den brok, men så skal man også holde op igen. Det gør, at man har en ramme for, hvad der er tilladt og rimeligt. Det virker virkelig godt.

Du kan måske også lide

1 comment

  1. Kære Astrid
    Tak for de 10 bud. Jeg er blevet bekræftet i
    at jeg er godt på vej… Det er vigtigt at kunne
    genkende sig selv i nogle af situationerne og kan mærke jeg er rigtig godt igang med ikke at
    Tømme mig selv men navigere sundt for mig selv…. Så jeg fortsætter og det var min morgens bedste start på dagen. ?☀️