En god glutenfri bog du kan vinde

Jeg fik endnu en bog på bogmessen, som jeg bare må fortælle jer om.

”Sundere kager uden sukker, mælk og gluten” af Tanja Aakerlund. 

forside_sundere_kager[1]

Jeg har i mange år undgået mælk, fordi jeg er allergisk. Gluten har jeg undgået, fordi jeg reagerer på det, og min datter er virkelig allergisk. Det gør, at mad og især kager kan blive temmelig kedelige at lave. 

Da jeg mødte Tanja på messen, kunne jeg næsten ikke få armene ned. Jeg elsker nye input til madlavningen og især kager. Jeg elsker at bage, og denne bog var en god nyhed. 

Jeg har kigget bogen igennem og lavet 4 af kagerne. Selvfølgelig har jeg glemt at tage billeder af kagerne efterhånden, som jeg lavede dem, fordi jeg blev så ivrig. Billederne i bogen er virkelig gode, og uanset om du er helt ny udi gluten- og mælkefri mad eller en, der har brugt det længe, så er det en helt igennem magisk bog. Jeg har lånt billeder fra bogen.

12012015Kagebog98418[1]

Sukkerfri er ikke altid noget man forbinder med kager, men det virker i denne bog. Der bliver brugt frugt til at søde med, dog skal man lige tænke over, at frugt ikke betyder, at ens blodsukker ikke reagerer, bare at det ikke er ren sukker. 

Glutenfri er så fantastisk i denne bog, fordi det er virkelig glutenfrit. Der bliver ikke brugt skjult renset hvede eller andre tilsætningsstoffer. Det er rene råvarer. Forrest i bogen er der en virkelig fin gennemgang af råvarer, som er virkelig gode. 

Mælkefri er meget nemt, for det er den (næsten). Der bliver brugt meget kokosmælk og andre alternativer. Nogle få opskrifter har laktosefri mælk/fløde i, men det er ikke gennemgående. 

Jeg har i forvejen mange kogebøger med glutenfri mad endda på flere sprog. Alligevel er denne bog nu på favoritlisten. Den er virkelig god, pædagogisk og har fantastiske kager. 

Jeg glæder mig virkelig til at se mere fra Tanjas hånd, for hun er på alle måder et af de mennesker, man bare gerne vil drikke te med og høre hendes tanker om verden 

Du kan købe bogen her https://www.saxo.com/dk/sundere-kager_tanja-thara-aakerlund_hardback_9788793308107 

Og her http://www.bog-ide.dk/mad,-vin/kogeboeger/tanja-thara-aakerlund/sundere-kager/p-331749/#!331750 

Jeg håber, at mange køber bogen for den er god, uanset om man skal undgå diverse fødevarer eller bare er lækkersulten. Det er virkelig lækre kager.

Du kan vinde bogen i en hurtig giveaway som ender fredag 27. november. Det du skal gøre for at være med i konkurrencen er at skrive du gerne vil have og måske hvorfor. Du er velkommen til at  dele indlægget.

Du kan følge Soulguide på facebook Soulguides facebook .

12012015Kagebog98353[1]

 

Du kan måske også lide

91 comments

  1. Jeg ville elske at vinde denne bog, både mine døtre og jeg er på gluten- mælk- og sukkerfri diæt og da jeg er en inkarneret kagebager vil det være så skønt at kunne ‘forsøde’ tilværelsen for mine piger og mig selv med noget lækkert vi må spise. Sender gode tanker 🙂

  2. Jeg vil meget gerne vinde denne bog -mit barnebarn er på glutenfri og mælkefri kost -jeg syntes alt jeg bager er lidt kedeligt med en bismag og mangler sprødhed . så håber jeg er heldig

  3. Ville rigtig gerne vinde denne som ville være min første glutenfri laktosefri og sukkerfri kogebog i stedet for alle de printede opskrifter fra nettet ?….jeg er glutenintollerant og datter laktose intollerant samt glutenfri kost pga AB.

  4. Kære jule’mand’, den bog ønsker jeg mig meget så jeg kan prøve nye glutenfrie opskrifter til vores datter på 7år og jeg selv. God jul

  5. Den gad jeg super godt at vinde. Som gluten og laktoseintolerant mangler jeg i den grad inspiration til lækre kager. Jeg er og bliver et kagedyr. Så slipper jeg for at føle mig snydt når alle de andre spiser deres lækre kager ??
   Krydser fingre ???

 1. Fantastisk giveaway! Jeg er selv allergisk overfor gluten, men elsker kager. Det er efterhånden ved at være kedeligt at skulle bruge amos kageblanding hver gang man skal til noget. Tænk at have nogle virkelig lækre ting med i stedet, som man har lavet fra bunden. Mums. Tror hele familien ville glæde sig til at smage dette, især min lillebror med glutenallergi og min papfar med sukkersyge. Krydser finger ✌

 2. Jeg kunne vildt godt tænke mig at vinde bogen. Jeg kan ikke tåle gluten. Men det kunne værd rart at spise kage med ikke alt for dårlig samvittighed. Det kan være min mor og svigermor bedre kan tåle det pga sukkersyge

 3. Jeg vil meget gerne vinde bogen om kager. Jeg er under udredning for gluten og mælkesukkerallergi, og skal til at lægge livsstil og madvaner om.

 4. Jeg ville elske at vinde den bog. Pga. sygdom er jeg anbefalet at undgå gluten, mælk og sukker. Nu har jeg levet sådan i nogle mdr. men det er ikke uden besvær. Man kan købe mange glutenfri ting efterhånden men så er der ofte mælkeprodukt eller sukker i. Så det ville være skønt for mig med en bog KUN med “lovlige” opskrifter ?
  Jeg krydser fingre.

 5. Åhhhh krydser fingre for at det bliver mig der vinder. Vil så gerne overbevise min mand og vores venner om at glutenfri kost ikke er kedelig❤️??

 6. Har selv cøliaki og søger konstant nye lækre opskrifter, gerne nogen som kan overbevise min familie og andre om at det kan være lækkert at leve glutenfrit. Bogen ser spændende ud. Kh Karina

 7. Jeg vil super gerne vinde denne her bog! Jeg har selv cøliaki så alt, hvad jeg laver er glutenfrit. Derudover elsker jeg selv at bage, og jeg elsker, når det kan være til den sundere side. Så hurra for endnu en bog til os der har cøliaki og foretrækker de sundere kager!

 8. Jeg har ønsket mig bogen siden jeg smagte et stykke og skimmet den igennem på Sund Lisstil messen. Fik den ikke i fødselsdags gave, og MÅ bare eje den.
  Håber meget at vinde <3

 9. Denne bog ville jeg elske da jeg reagerer på gluten meget kraftigt og min søn er laktose intolerant

 10. Skønt med en giveaway på bogen! Jeg synes, at denne bog ser så lækker ud. Jeg har selv glutenallergi, og synes det er så svært at finde gode opskrifter på lækre (ikke tørre) kager uden gluten. Det ville være SÅ dejligt at vinde denne bog lige op til julemåneden, så jeg kan få bagt nogle lækre kager til familien! Krydser fingre! ???

 11. Hej jeg vil gerne vinde da jeg prøver at undgå så meget mælk og sukker så kunne være lækkert med inspiration til lækker kager osv. Især nå man har barn der sukker nakoman og skal skæres ned på sukker

 12. Lyder som en fantastisk bog. Jeg kan ikke tåle gluten, laktose og skal også holde mig fra sukker, denne bog ville derfor være kærkommen i mit køkken – Jeg elsker at bage, men har sat det lidt på hold i forhold til kager, da motivationen er blevet væk i kølvandet med beskeden om allergierne 🙂

 13. Jeg elsker at bage, så denne bog vil helt klart blive brugt flittigt.
  Jeg har førsøgt mig i flere glutenfri opskrifter, men jeg synes jeg har mere held med brød end med kager.
  Det lyder som om denne bog har nogle opskrifter, som hele familien vil kunne lide/tåle. ?☺

 14. Ihhh ja tak til inspiration ….. Jeg bager ikke så meget men når jeg bager er det mel- og sukkerfri helst. Jeg er ikke allergiker , men har bare fundet ud af at jeg (min krop) fungerer bedre uden mel og sukker. Så lidt inspiration til sunde kager til børnene også, vil være dejligt ??❤️

 15. Lyder som en bog, jeg gerne vil eje. Elsker kager, men indtager ikke mælkeprodukter og prøver at minimere mit sukkerindtag 🙂

 16. Den kunne jeg godt tænke mig til min søster, som pga en tarmsygdom undgår gluten og laktose.
  Knus til dig ?

 17. Jeg vil rigtig gerne vinde bogen “sundere kager”. Jeg kan ikke tåle gluten og min veninde kan ikke tåle mælk, så denne bog lyder perfekt til os. Har tidligere smidt penge ud på en bog, der lovede det samme, men det var ikke gode opskrifter og mange viste sig kun at være laktosefri, ikke mælkefri. Din beskrivelse af denne bog lover så godt!

 18. Ville elske at vinde den skønne bog og få lidt ny inspiration til kagebagningen ❤️ Bager i forvejen kun glutenfrit pga min søn, der ikke har det så godt med gluten ?

 19. Da julen nærmer sig og vi for første gang skal holde jul for familien hvor min mor ikke kan tåle gluten ville det være fantastisk at kunne overraske hende med noget nyt hjemmebag, som hun ikke har smagt før også selv slipper for altid at skulle tage købe kage med til forskellige arrangementer.

 20. Den bog vil jeg meget gerne vinde. Den virker rigtig god. Vi spiser en del glutenfri frit nu, da vi har fundet ud af vores søn ikke tåler gluten.det giver en del udfordringer. Så lidt inspiration ville være dejligt☺

 21. Jeg vil gerne deltage i konkurrencen! Jeg lider af IBS og håber på at disse opskrifter kan forsøde tilværelsen lidt 🙂

 22. Jeg er relativt nydiagnosticeret med cøliaki, og denne bog vil hjælpe mig med at bage glutenfri kager, som kan være lige så lækre, som de kager jeg plejede at spise 🙂

 23. Jeg vil gerne deltage i konkurrencen. Det er altid dejligt, når der kommer nye og spændende bageopskrifter. Det har i mange år været meget svært at finde gode opskrifter, når man har cøliaki 🙂

 24. Det ville være fantastisk med denne bog i mit bofællesskab hvor vi er bredt repræsenteret med cøliaki, laktoseintolerance og 2 som undgår sukker – ville være dejligt med kage til fællesspisning engang imellem!

 25. Det ville virkelig være rart at kunne give mine børn kager ned som ligner det de andre børn får. Så vil virkelig gerne vinde den 😀 <3

 26. Dén vil jeg være mega glad for at have 🙂
  Vi er tre gluten -og mælkefrie herhjemme, og det går strygende med at bage alt vores brød. Jeg glæder mig til, også selv at lave div. slags kage og guf.

 27. Jeg vil rigtig gerne vinde denne skønne bog så det kan gøre min glutenfrie liv nemmere, jeg har glutenallergi og synes det er svært og finde nogle gode opskrifter der gode til at bage til mig selv ???

 28. Spændende bog ! Trænger sådan til fornyelse i den glutenfri bagning (har glutenallergi/cøliaki) 🙂

 29. Dén ville jeg blive taknemmelig over at vinde. Både fordi jeg ikke tåler gluten mere efter at have fået en stofskiftesygdom. Og fordi jeg har tre børn der elsker at være med til at bage. Og endelig fordi jeg i år holder selvbetalt orlov med min to-årige datter. Så vi lever af én løn og fiser ikke ud og køber bøger hele tiden 🙂

 30. Den bog vil være en vinder i mit hjem. Har lige fået konstateret både gluten og mælke intolerance. Så troede egentlig at kager ville det være slut med.

 31. Den vil jeg rigtig gerne vinde – med 4 glutenintolerante børnebørn, 2 voksne børn og en mand, og nogle af dem er også laktoseintolerante.

 32. Det ville være fantastisk at vinde sådan en bog, så kan man være bare lidt med når resten af familien går løs i julesmovserierne. Det ville være endnu mere fantastisk hvis jeg kunne bage noget så lækkert at de også kom til at undgå gluten og laktose og måske endda fik smag for det 🙂

 33. Jeg ville være rigtig glad for at vinde denne bog, da både vor søn og jeg er gluten-, hvede- og laktoseintolerante. I dag ligger jeg syg pga af en fejl i køkkenet på et kursuscenter i går – så jeg har fået hvede. Øv. Trænger lige til lidt opmuntring.

 34. Jeg vil rigtig gerne vinde bogen, da det lyder rigtig spændende. Jeg er selv allergisk overfor gluten og har brug for inspiration til at få styret min søde tand. ☺????

 35. Jeg ville elske at vinde denne bog. Jeg har altid været meget glad for at bage, men det er bare ikke det samme efter jeg ikke længere kan tåle gluten. Jeg mangler noget inspiration så resten af familien også gider spise det jeg kan tåle, så jeg ikke skal bage dobbelt, eller som oftest, undlade at bage noget jeg kan spise.

 36. Det lyder som en favoritgave til jul! ? Den ønsker jeg mig allerede. Kunne være skønt med en tidlig julegave. Er begyndt at bage glutenfri drømmekage men mangler opskrifter og inspiration, så jeg kan fortsætte og forkæle mine nærmeste ❤

 37. Jeg vil utrolig gerne ha dig bog. Som mor til en pige med ganske nyopdaget cøliaki, trænger jeg alt den “hjælp”/inspiration jeg kan få, til at lette hendes hverdag 🙂

 38. Jeg vil virkelig gerne vinde den fordi jeg kender en familie, som er virkelig hårdt ramt af gluten allergi. Tænk at kunne give dem en så lækker kogebog fyldt med kage opskrifter i og så lige her op til jul. Det kunne i sandhed være magisk

 39. Elsker at der findes alternativer til alt det sukker og mel. Har to børn der pga sygdom skal holde sig fra disse ting, men da ikke skal snydes for kage ?

 40. Kunne være rigtig lækkert at vinde den skønne bog ? Jeg er på diætkost, og trænger virkelig til nogle søde indspark i en hverdag uden chokolade, is, og andre gode sager!!

 41. Ville være dejligt at vinde, er ikke den store bager, synes tit at gf bagning går galt for mig, forhåbentlig kunne det blive bedre med bogen 🙂

 42. Tit kommer mine døtre på 9 og 11 og spørger om de ikke må bage! De elsker det og er fantastisk dygtige i et køkken på egen hånd allerede. Udfordringen er at det her i huset er nødvendigt med allergi kost og bla ingen gluten. Så det vil være en fantastisk gave at kunne forære dem denne dejlige bog! Uha håber de vinder så jeg kan se hvilken opskrift de vil afprøve først?

 43. Jeg vil gerne vinde bogen fordi min bedste veninde har cøliaki og jeg vil gerne overraske hende med lækkert bagværk

 44. Skønt med en bagebog, der kombinerer glutenfri og sukkerfri. Jeg ved, hvor svært det er at finde opskrifter, der sætter begge sygdomme i fokus.
  Det vil glæde mig, at vinde bogen.

 45. Den bog vil jeg gerne prøve at bage efter… Min søde søn og mand vil nyde det :O de har begge cøliaki.

 46. Min datter har glutenallergi og kan heller ikke tåle laktose. Det ville være så dejligt at overraske hende med denne bog.

 47. Jeg ville elske at vinde den her bog. Jeg fik i går konstateret gluten allergi og står nu på bar bund med min fremtidig kost. Især her op til jul synes jeg det bliver svært. Så at få noget inspiration og nogle alternativer ville jeg elske! Jeg krydser alt jeg har!

 48. Jeg ville meget gerne vinde denne bog ? Jeg elsker at bage, men mangler nogle lækre glutenfrie opskrifter 🙂

 49. En rigtig dejlig bog. Dejligt at der er mange som tager sagen alvorligt. Og udvikler skønne opskrifter.
  Tusind tak

 50. Den kunne jeg godt tænke mig at vinde 🙂
  Jeg har mælkeallergi og jeg spiser glutenfri, da min mave ikke bryder sig om det. Desuden elsker jeg kager!!
  Min stedfar har sukkersyge og jeg prøver selv at erstatte hvidt sukker med frugt og lignende.
  Så jeg ville blive rigtig glad for at vinde denne bog så jeg kan få lækker ny inspiration 🙂

 51. Sikke en spændende bog der kunne være lækker at eje ? elsker at bage og når man lever et liv uden gluten, laktose, sukker og minimum af histamin er det lækkert med god hjælp fra skønne opskrifter ?

 52. En bog sendt fra himlen…. Min datter har været syg siden sommer. Der arbejdes kraftigt med både syghusvæsnet og skole, da manglende hjælp har givet hende mavesår. Har lige via kinesolog fået at vide hun skal undgå sukker, hvidt mel og mælk. En udfordring, når pigen er kræsen og moderen er lidt brugt, efter at have kæmpet i længere tid. Så vil meget gerne prøve opskrifterne.

 53. Jeg ville rigtig gerne vinde denne bog, da indtil flere af min datters veninder har gluten allergi og/ eller ikke kan tåle mælk. Det ville unægtelig gøre det lidt lettere for os at kræse lidt for dem, når de er her. Folk med allergi må tit undvære noget når de er i byen. Den fornemmelse vil jeg gerne prøve at undgå, at min datters veninder har, når de går her fra.
  Hilsen Connie P.

 54. Uuh den bog vil jeg super gerne vinde! 😀 Jeg er glutenintolerant og allergisk over for mælk, og det ville derfor være en kæmpe hjælp at få denne bog med opskrifter på allergivenlige kager <3

 55. Den vil jeg gerne vinde. Kager uden sukker vil være velkomne i en familie med flere med sukkersyge. <3

 56. Den bog er lige hvad jeg desperat har brug for! Jeg for ganske nylig sat på skrap diæt helt uden produkter fra ko, både kød og mejeri samt ingen gluten. Jeg føler mig stadig lidt fortabt mht at finde på noget godt at spise.