Er din krop og sjæl i balance?

 

Jeg har tit tænkt over de mennesker der broker sig over deres krop gør ondt.
Selvfølgelig kan der være en fysisk forklaring fordi man er syg men tit omtaler folk deres krop som om de er under angreb fra den.

”Min krop er ikke sød ved mig i dag” eller ”min krop vil ikke samarbejde”.

Jeg tror ikke på at kroppen er en der angriber. Jeg tror den bønfalder eller beder pænt om at man behandler den godt.

Hvis din krop gør ondt, så skal du ikke tro den angriber dig men overveje hvorfor den gør ondt. Hvad har du gjort for at den gør ondt, og hvordan har du det mentalt for at det gør ondt.

Til tider er det vores mentale tilstand der påvirker smerteniveauet i kroppen. Hvis vi har det skidt mentalt, stressede eller presset så reagere din krop med dig. Hvis du ikke får sagt det højt eller afstresset så ender din krop med at skrige på opmærksomhed.

Jeg har altid vidst at det var sådan at krop og psyke hang sammen. Det er to uløslige ting. Hvis kroppen er skidt får psyken der skidt og hvis din psyke er uden af balance får kroppen det skidt.

Jeg stødte første gang på dette i en bog da jeg læste en bog af Sanna Ehdin, Det selvhelbredende menneske. Hun er en svensk læge med speciale i Immunologi. Hun har gennem mange år skrevet om hvordan man får det bedre i sin krop og sjæl balance. Bogen om det selvhelbredende menneske ændrede mit syn på mange ting.

Du kan finde her http://www.ehdin.com/?lang=dan

Jeg kan godt huske hvor meget mening jeg mente det gav dengang ligesom jeg synes det i dag.

Jeg har gennem mange år tænkt over hvad der gør man får en bedre balance som menneske.

De ting jeg finder mest vigtige er ting som virker logiske men ikke altid er nemme at overholde og finde plads til i en travl hverdag.

–          Træk vejret!! Det virker meget simpelt at man selvfølgelig skal trække vejret men det er skræmmende mange der glemmer at trække vejret og lige mærke efter om det de er igang med virkelgi er godt for dem. Jeg siger altid ”you gotta breathe woman!”. Mange griner og trækker vejret dybt men egentlig burde alle tage vejrtrækning meget mere seriøst.

–          Tag 15 min hver dag til at meditere eller finde ro uden forstyrrelser. Det kan godt virke afskrækkende på nogen med meditation men det kan også være en pause fra alting hvor du kikker du af vinduet eller drikker en kop te og slapper af.

–          Brug din krop. Det er vigtigt at bruge sin krop hver dag. Det betyder ikke du skal løbe eller være med til sport men at du går en god tur eller får gjort rent (det er faktisk god bevægelse)

–          Spis sundt. Denne her del kan være rigtig svært i en travl hverdag men planlæg dig ud af det.

–          Husk at sove ordentligt

–          Grin! Det er vigtigt du får grinet mindst en gang om dagen. Grin udløser endofiner og det giver glæde.

–          Tal med mennesker der giver mening, kærlighed og glæde. Husk at tale med mennesker der kan får dig til at smile, føle dig speciel og unik.

–          Find dit spirituelle standpunkt. Uanset hvad for en religion eller spiritualitet du har er det vigtigt at du føler du er en del af noget større og gør en forskel. Derfor er det vigtigt at finde der hvor man hører til.

Jeg har mange flere ting der kunne være en god ide men de her ting er dem jeg har overvejet om man ikke kunne finde meget ro i at starte med.

Jeg har en seddel på min skærm hvor der står

True

Helpful

Inspiring

Neccessary

Kind

THINK – når du tænker og gør noget så tænk om det er sandt, hjælpsomt, inspirerende, nødvendigt og venligt det du gør. Ikke kun over for andre men over for dig selv.

Du kan måske også lide

1 comment

  1. Hov, det kunne lige så godt have været mig, der havde skrevet det!? 🙂
    Kram fra mig <3