Er du også en kvindelig joke?

Er du også en kvindelig joke?

Jeg mødte en uforskammet mand i dag, der uden tvivl mente, at han var morsom. Jeg var ude og købe sko. Da jeg står og bander, for mig selv, over sko, der mangler, taler en mand ved siden af til mig. 

”Du er nok PMS” sagde han med stort grin om munden. Jeg er ikke sådan at vælte, så jeg kiggede og sagde ”i Italien bliver man frikendt for mord, hvis man er PMS – tænk over det” 

Jeg synes på alle måder, at han var uforskammet og grov. Jeg bandede over sko, fordi jeg bruger størrelse 43 i sko, og efter jeg brændte min fod helt frygteligt i foråret, kan jeg ikke finde sko, der ikke gør ondt. 

Jeg blev så rasende på ham, fordi mange mænd tror, at PMS er en joke. De tror, at det er noget, kvinder har opfundet for have lov til at være utidig. De kunne ikke tage mere fejl. 

Jeg har været voldsomt præget af PMS i årevis. Det er fuldstændigt invaliderende og ulideligt de dage hver måned, når jeg ikke kan fungere. Jeg har gennem mange år prøvet at undertrykke min PMS – uden held. Jeg bliver enormt ked af det, jeg bliver emotionel, jeg bliver depressiv, jeg bliver aggressiv, og ikke mindst så bliver jeg uendelig træt. Som om det ikke er nok, så bliver jeg totalt urimelig, fordi jeg kan næsten ikke være i min krop. Mine led gør ondt, hele min krop reagerer som om, at jeg har influenza, bare uden feber. 

Jeg har virkelig haft svært ved at acceptere, at det er en del af mig. Det har taget årevis at finde frem til min vrede, sorg og ensomhed. Det er et tabu, en skam og en joke for rigtig mange mennesker. Kvinder går rundt og skammer sig over at være en joke blandt mænd. 

Da jeg for nogle år siden ville finde ud af, hvad jeg kunne gøre ved det fandt jeg frem til PMDD. Det er et syndrom, der rammer en lille procentdel af kvinder med PMS. Det er en meget slem form for PMS. 

Jeg havde endelig fundet andre, der havde det som mig. 

Jeg er begyndt at tage kosttilskud, som Biopat Anja Wermelin har hjulpet mig med at sammensætte. Det har været en stor hjælp. Du kan se mere om hende her 

Når mænd joker med PMS, kan det både være fordi, de er helt klar over, hvad det er, og de føler sig magtesløse, eller fordi de simpelthen ikke aner, hvad de taler om. 

Jeg håber, at det en dag bliver ok at være syg af PMS i fred uden, at man bliver til en joke.

 

 

Du kan måske også lide

4 comments

  1. Hvor kan jeg følge det. Går kun og venter på at min menustration stopper. Den har mere eller mindre påvirket mig hele mit liv. Jeg er på smertestillende de første 2 dage, har svært ved at være i min krop og mit humør er meget påvirket. Har forsøgt at arbejde mig ud af det, men det er ikke lykkes i nu. Desværre er det gået videre til begge mine piger….

    1. Det er svært at overkomme når man har det og det er slet ingen joke.

  2. Du har nok pms Hva.

    Jeg hader de dårlige jokes og syndes overhovedet ikke det er sjovt når mænd skal fyre en eller anden smart bemærkning af..

    Så plejer jeg at sige :” hvad er så din undskyldning ”

    Og det kan de jo ikke svare på hahha