Er du venlig?

Venlige ord er korte og nemme at sige, men deres ekko er uendeligt

Mother Theresa

Jeg har haft så mange AHA øjeblikke på denne tur, og jeg forstod at rigtig mange af de ting, jeg har skrevet er, dem som Dr. Brian Weiss fortalte på denne workshop. Det er som om, at jeg skulle afsted for at forstå, at det, jeg har sagt hele tiden, er rigtigt.

Jeg har gennem mange år fået ting at vide fra den anden verden. De er mange, og der kommer hele tiden flere. En af de ting, der går igen, er venlighed.

Jeg har altid prøvet at være venlig og udvise venlighed, selvom jeg virkelig har svært ved det. Jeg er og bliver aldrig diplomatisk. Det er virkelig bare ikke en af mine stærke sider, men jeg prøver at være venlig.

Når man udviser venlighed mod andre, vil det altid komme godt tilbage. Når du overvejer, om andre er søde ved dig, så tænk over, om du var venlig mod dem. Selvom du kommer frem til, at du var venlig, og de slet ikke var, så handler det om, at du kan sige; jeg har været et godt menneske, og nu beskytter jeg mig selv ved at flytte mig fra en dårlig situation.

Når du skal passe på dig selv så husk, at du selv skal være venlig. Jeg talte med min farmor engang, og hun sagde ”med venlighed kommer du længst”, og hun har fuldstændig ret. Jeg ville gerne fortælle folk mere om at være venlige, men i bund og grund skal I alle sammen huske det.

Vi oplevede flere venlige mennesker, mens vi sad der og lyttede til Dr. Brian Weiss. Det var helt fantastisk at opleve, hvordan venlighed skaber glæde og smil.

Husk at være venlig og smile, for det er godt givet ud.

Venlighed er kærlighed til andre. Kærlighed til andre er healing.

Konkurrence: Du kan ved at skrive en kommentar her i indlægget vinde 15 minutter med mig. Jeg trækker en vinder søndag aften.

Du må meget gerne DELE indlægget.

Du kan måske også lide

36 comments

 1. Jeg er meget venlig og alle fortæller mig at jeg er den første til at byde velkommen og tilgive, den mest tolerante og åbne menneske..
  Men, jeg er løbet tør, fordi jeg får det ikke igen, og det er ikke fordi jeg vil have nøjagtig det samme igen, men bare lidt

 2. Der ligger jo også i ordet “venlig” at man ser sine medmennesker som ens venner, i den forstand at alt hænger sammen. Så når vi er venlige ved andre, er vi det først og fremmest ved os selv. Og deri slipper vi tanken om, at vi har brug for det udefra, men at vi kan starte med at se på, hvor venlige vi er overfor os selv. Og venligheden kan dernæst opleves fra andre, når vi flytter fokus udefra til at være indefra.

  1. Lige præcis <3 Det handler jo om at se hvordan vi har det med os selv, for det man sender ud kommer retur og hvis man tror man fortjener skidt så sender man skidt ud.

 3. Jeg har det fint med at være løbet tør for en tid, det er ikke sådan at jeg begynder at blive uvenlig af den grund… Jeg kan bare konstatere at venligheden ikke nødvendigvis kommer tilbage, og sådan er det bare

  1. Det kommer ikke altid retur med det samme 🙂 Alle kan løbe tør for energi 🙂

 4. Når man som mig sidder i et udadvendt job med kundekontakt hele dagen, kan venlighed virkelig gøre alting meget lettere. Jeg smiler altid inden jeg løfter røret og svarer opringningen – det KAN høres, og er guld værd – man får lettet stemningen hos en – måske sur – kunde.

  1. Jeg har selv arbejdet med kundeservice og et smil i stemmen går virkelig langt. Det er dejligt når man kan ændre andres dag til noget bedre.

 5. Med venlighed kommer man længst…
  Jeg forsøger altid at se det bedste i folk. Og en venlig tilgang til hver enkel, har altid hjulpet.. Jeg forventer ikke den samme venlighed tilbage… Tilgængæld, tror jeg på, at det nok skal komme tilbage, når den rette tid er…. Karma finder altid vej. Også selvom man ikke lige kan se den 🙂

  1. Lige præcis 🙂 Det skal nok komme også selvom det ikke er med det samme <3

 6. Jeg synes generelt altid jeg er venlig. Jeg er vokset op i en familie hvor venlighed og høflighed overfor andre mennesker har stået øverst på listen. Jeg er indenfor sundhedssystemet og en af mine vigtigste opgaver er at udvise venlighed.
  Nogle gange kan man da knække halsen på al den venlighed, men oftest kommer det jo tilbage i store doser 🙂

 7. Det er så sandt på alle planer. Men venlighed er så meget mere end at møde andre mennesker venligt. For mig er venlighed lig med kærlighed- kærlighed til andre mennesker både i tanke og handling og ikke mindst til os selv. Kærlighed og venlighed er også for mig at se bag om andre menneskers handlinger og i sindet udvise kærlighed og forståelse. Det er ikke altid let, særligt hvis man som en skriver er tømt og lav på energi. Venlighed er for mig også at føle sig forbundet med såkaldte fremmede mennesker blot for en stund i et møde.

 8. Der var en på min arbejdsplads der sagde at hendes venlighed blev misforstået så nu er hun holdt op i dyb stilhed! Der var ingen der sagde farvel til hende! . Jeg håber hun kommer til at arbejde et sted hvor hendes venlighed bliver gengældt for hun var SÅ sød og venlig!

 9. Åååh jeg synes, at det sværeste overhovedet når det handler om venlighed, er at udvise det overfor sig selv. Hvis man er opdraget til og har overlevet ved, at andres velbefindende er det vigtigste, er det ikke så svært at udvise venlighed og storsind overfor andre, men der hvor det går hen og bliver svært er når det drejer sig om, at tilgive sig selv, være venlig mod sig selv, gøre gode ting kun for sig selv….

  og ISÆR når det går imod hvad andre måtte ønske.

  Hold op det har taget mig lang tid at blive bare nogenlunde god til, men det har hjulpet, at jeg har erkendt at det gør mig til et endnu dejligere og venligere menneske at være sammen med, når jeg også formår at tage vare på mig selv og udvise venlighed overfor MIG og mine behov.

  <3

 10. Det giver en skøn følelse at være venlig. Pæne ord, smil og hjælpsomhed. Uventet ros til mennesker, jeg tilfældigt møder, fordi de giver mig positive tanker. Livet er så meget bedre, når man beriger andres dag.

 11. Lige for tiden overhovedet ikke

  Jeg kæmper

  Den tid på mdr og vi er åbenbart nogle kvinder der bliver enormt hidsige – prøver lige at finde glæden og smilen frem..

  Men jo det er en øvelse i sig selv – og jeg prøver generalt, og ved hvor svært det er, at blive i sig selv hvis andre ikke gør.
  Og om muligt fjerne mig fra situationen..

  Kort og godt – er nogle gange bare bedst ja

 12. Venlighed har intet med diplomati at gøre hvis du spørger mig…. Diplomaten kan sige tingene pænt men stadig sparke dem der ligger ned. Venlighed er en menneskelig evne som alle besidder, men som ikke alle vælger at udøve 😉
  Jeg er så heldig at kende mange venlige mennesker og at observere venlighed fremmede imellem dagligt…. Det gør det nemmere når man møder spaderne i ny og næ.

 13. Jeg er ikke noget ondt menneske, og jeg prøver så vidt muligt, at være venlig selv om det kan, være svært i dag. Da vi lever i en verden, hvor mange mennesker er egoistiske. Jeg giver mig ofte tid, til og lytte til andre, for nogle gange har man bare brug, for som menneske at nogen lytter til en. Det er også svært, altid at være venlig, når man møder mennesker på ens vej som, ikke altid er sød ved en. Jeg tror på at alle mennesker, fortjener en chance til og vise at de er et godt menneske, også selv om de har, lavet nogle fejltagelser i deres fortid. Så længe at vedkommende bevis via deres handling, at de har ændret sig. Det er menneligt at fejle. Der ingen mennesker som er perfekte, selv om man som menneske, prøve og stræbe efter at være og gøre alting perfekt. Vi skal huske på, at det er okay, at lave fejl en gang imellem, det er vores fejl vi lære af ,og de gør os til et stærkere menneske, fordi vi lære noget nyt, hver eneste dag.

 14. Venlighed er som at give en gave, den skal ikke gives fordi jeg forventer at få en igen, men fordi jeg har lyst til at give den. Det kommer med tiden, lysten og glæden ved give, venlighed, gaver eller andet til glæde for andre. Jeg kan selv blive “høj” af det, det føles som om alt er i harmoni, og hvis det gives uden bagtanke, er det sjældent modtageren kan takke nej….

 15. Jeg synes selv, at jeg har et venlig sind overfor min medmennesker, og oplevede for første gang forleden, da jeg blev beskyldt for en grim ting, at jeg faktisk kunne føle en venlighed over for idioten, da jeg dybest set følte, at han er en syg stakkel. Men jeg vil bare ikke have noget med ham at gøre. Tidligere ville jeg blive meget ked af det og stjerne tosset på sådan en type 🙂

 16. Venlighed er super vigtigt, om du viser det live, via din stemme ved et telefonkald eller på et indlæg på Fb/Chat eller andet.
  Venlighed spreder ringe i vandet og det gælder om at hægte sig på og få ringene i cirkulation

 17. Ja venlighed kan være en svær ting i vise situationer, men håber at vi kan lærer mere og mere som vi kommer frem i livet. Jeg vil ønske jeg kunne blive mere venlig men nogle gang er det svært når jeg føler modstand i tide og utide, men jeg prøver i hær digt at bibeholde og videre bringe venlighed gennem min søn. Når jeg hører fra forældrene til hans kammerater hvordan de roser ham for at være venlig og høflig, se det er belønning for mig om at jeg gør mange rigtige ting omkring min søn. Og det er trods jeg føler det kikser ind i mellem. Det varmer at hører sådan fra andre. 🙂

 18. Det er så lidt, der skal til for at glæde andre – et lille smil, hold døren for én, saml noget op, der er tabt. Kan huske en episode i en elevator, hvor jeg stod sammen med en mor med sin 5-årige datter. Pigen havde briller på og hun blev ved med at stirre på mig, som om hun ville fortælle mig noget. Jeg opfangede signalet og sagde: “Hvor er det nogen fine briller du har på og hvor ser du sød ud med dem”. Pigen strålede og det samme gjorde moderen, som fortalte, at pigen lige havde fået brillerne samme dag og selvfølgelig var lidt usikker på det, at skulle gå med briller. Bag efter var jeg bare så glad for, at jeg havde sagt det, for det var jo så lidt for mig, men betød rigtig meget for de to. I andre sammenhænge kan det være svært at vise venlighed, mest fordi der nogen gange er nogen mennesker, der bare ikke er venlige – ikke fordi det skal være “noget for noget”, men jeg bliver meget ked af det, hvis andre ikke behandler mig ordentligt…