Er du en gentager eller en transformer?

Er du en gentager eller en transformer?

Når noget ikke fungerer i mit liv, prøver jeg altid på at finde en anden vej fremfor at lade stå til. Jeg er nemlig yderst nysgerrig, og min evne til at møde mig selv er meget insisterende. I bund og grund kan man gentage eller transformere mønstre. Jeg kender det med at løbe panden mod en mur, når en velkendt løsning ikke længere virker. Det tomrum og den forvirring er et oprørt hav at navigere i, men det kan være frugtbart at stå det igennem for at lade nye veje dukke op. Hvad gør du, kære læser?

At dufte til blomsterne

Månedens emne er denne gang spirituel vækst. Når jeg tænker tilbage på min barndom, elskede jeg at ligge på græsset i naboens æbleplantage, snuse til duftene, kigge på skyerne og bare være. Det er en klar efterrationalisering, for dengang kunne jeg hverken sætte ord på eller dele med andre, for jeg mødte ingen, der italesatte det. Men det var en måde at være i verden på, som for mig var meget naturlig. Derfor har jeg været gennem mange forskellige måder for at finde min egen stemme i det.

I mit voksne liv er der 2 hændelser, som både voldsomt og insisterende har krævet, at jeg fandt de ord, som gav mig mening.

Små glimt af erkendelser

I mit ægteskab har jeg oplevet, at når jeg virkelig skulle stå op for mig selv i en uenighed, har jeg altid haft en uklar og upræcis fornemmelse af noget, der blev lukket ned. Da jeg begyndte at få øje på det mønster, fandt jeg også ud af, at jeg kunne mærke en fysisk lammelse, hvilket betød, at jeg ubevidst lukkede ned for emnet og fejede det ind under gulvtæppet. Næste trin var skam og skyld over, at jeg ikke kunne håndtere det.

Dernæst åbnede min bevidsthed sig for, at når jeg holdt fast i min mening, så betød det, at jeg døde. Den erkendelse førte mig til en udforskning af reinkarnation og tidligere liv. Jeg opdagede, at jeg i mindst et tidligere liv var blevet slået ihjel som heks. I dette liv havde jeg altså stadig energetiske aftryk fra et tidligere liv. Så giver det ekstra megen mening, at jeg var bange for at holde fast i mig og mine værdier, for det kan jeg åbenbart dø af. Og ja, det har jo intet med min mand at gøre, men udelukkende med de reaktioner, det skabte i mig. Det var den vildeste proces, men siden har jeg kunne overføre den til andre temaer, fordi jeg kunne genkende mønsteret.

I et parallelspor sker følgende: I 2012 mistede min dengang 10-årige søn sin allerbedste ven i en voldsom ulykke. Den slags er ganske enkelt ikke for hverken børn eller voksne! Men nu var det den vej livet tog os, og så finder man både styrken og evnerne. Da det første chok var ovre, måtte jeg endegyldigt tage afsked med min retfærdighedsfølelse og forestillingen om, at når man er et godt menneske, så sker der intet ondt. For at jeg kunne lande et barns død i min bagage, måtte jeg forholde mig til tanker om reinkarnation og karma. Det giver absolut ingen mening, at børn skal dø. Den dreng har nok signet op til et kort liv, og det giver mening for mig helt ind i mit dna. Det giver samtidig mening i en spirituel kontekst, men den jordiske sorg, savn og tab skal stadig bearbejdes.

At være forbundet med noget større

Hvor vil jeg hen med de historier? Netop til en spirituel vækkelse. For mig betyder ordet spirituel at være forbundet med noget, der er større end mig. Jeg er dog lidt træt af, at ordet spirituel ofte defineres med nogle meget snævre rammer. Det er ikke defineret af en bestemt religion, veganske måltider, røgelse eller yoga. Du kan kalde det gud, universet, kvantespring eller hvad du end foretrækker. Det fælles er, at du kan læne dig tilbage og lade noget større tage over. Det er transformationer, som kan ske i enhvers liv – også i dit – kære læser. Hvad sker der med dig, når du løber hovedet mod en mur? Gentager du dine gamle og udtjente mønstre, eller transformerer du dem?

Findes der en opskrift?

Næ, for der er lige så mange veje, som der er personer. For mig er det meget vigtigt at have blanke huller i kalenderen. Tid hvor jeg kan summe, bare være og have tid til at reflektere. For det skaber netop rum til at modtage og opfatte de små ofte ordløse erkendelser. Hvis jeg suser afsted med en overbooket kalender, kan jeg ikke høre ordentlig efter og tro mig – jeg har prøvet. Kropsarbejde er meget vigtigt for mig. Der bruger jeg naturligvis min alexanderteknik, som stemmer min krop, og jeg har den fordel, at det både er professionelt og personligt. Jeg bruger mine kraftfulde olier fra doTERRA , dyrker yoga og nyder min smukke have. På den måde er der aktiviteter i min dagligdag, der hæver min bevidsthed, og hvor der er plads til at få nye perspektiver på tingene. Nu er der bare tilbage at overlade stafetten til dig, kære læser. Du kan nemlig finde din helt egen opskrift.

Helle Sune Jensen er uddannet i Alexander teknik og guider med doTERRA olier. Hun elsker naturen og ser skønhed i alle ting. Hun er jordbunden og har en humor og passion der skinner ud af hende. Hun er et væld af ideer og tanker. https://sensoriet.dk/

Følg Soulguide:
Instagram: http://instagram.com/soulguidedk
Facebook: http://facebook.com/soulguidecom
Twitter: http://twitter.com/soulguidedk
Soulguide.com med indlæg af Alicia http://soulguide.com

Du kan måske også lide