Gør du vold på dig selv?

Gør du vold på dig selv?

De sidste dage har jeg brugt på at se på mennesker omkring mig.

Jeg har set hvordan mennesker virker, når de er presset. Hvordan mennesker virker, når de er egocentrerede, og når de er helt igennem kærlige og uselviske. Julen er den periode, hvor alle de ting er som under et forstørrelsesglas.

Alting er forstørret, og mennesker tænker ikke altid klart. De overvejer ikke altid andet end deres eget, og tænker ikke altid, før de taler.

En veninde er stadig, nu 5 dage før jul, i tvivl om hvor hun skal holde jul. Hun er en skøn og fantastisk kvinde, der på den smukkeste måde, er ramt af at alle siger hvad som helst, for at julen ser rigtig ud. Hun kæmper så voldsomt for at holde fast i sig selv, og sin kærlighed til sig selv at hun endda får udslæt i ansigtet!! Julen er en virkelig svær tid at holde fast i sig selv, og stå ved det man tror på.

Man tror at tradition kommer forud for alt andet, også om man så skal krænge sin sjæl ud af kroppen.

Sødeste veninde, hold fast i dig selv! Kæreste læser, hold fast i dig! Husk at julebudskabet bør være kærlighed og omsorg.

Det skal aldrig være materialistisk ræs, hvor man opgiver alt, for at passe ind i noget der er uden kærlighed. Jeg, om nogen er klar over, det er aldrig så simpelt. Jeg håber dog stadig flere og flere, opgiver at gøre vold på sig selv, og giver sig fri til en jul i kærlighed og omsorg.

Hos os er influenzaen i højsæde, og vi håber på raske sjæle når vi rammer juleaften. Der kan dog virke som umuligt.

Du kan måske også lide

4 comments

  1. I julen 2011 valgte jeg at lytte til mig selv i forhold til, hvad jeg havde lyst til juleaften. Jeg var det år uden mine piger for første gang efter min skilsmisse, og det var hårdt i sig selv. Jeg havde tilbud fra mine forældre om, at jeg kunne holde jul med dem, men ærligt så kunne jeg ikke håndtere at skulle sidde og høre på, at det var SÅ synd for mig, at jeg ikke havde pigerne. Jeg valgte derfor at holde jul med andre forældre, der stod i samme situation som mig. Simpelthen den bedste beslutning i mange år. Jeg havde faktisk – og ja, ved det nok er forkert at sige højt, den bedste jul i mange mange år. Heldigvis forstod mine forældre godt min beslutning. Dette gjorde det så meget nemmere, da jeg valgte at gøre det samme sidste år, hvor jeg igen var uden pigerne. Jeg vil ikke tøve et sekund med at gøre det igen næste år. Jeg oplever julen på en helt anden måde, fordi det fik mig til at indse, at det hele er blevet et ræs uden lige. Hvem får de største, flotteste og måske flest gaver…. Alt dette oplevede jeg slet ikke disse to år. Jeg oplevede at blive rig på en helt anden måde – nemlig på gode oplevelser, historier og andre mennesker med hver deres indgang til livet. Det vil jeg ikke bytte ud for alverdens penge eller gaver….. Så til din veninde kan jeg kun sige, at det er vigtigt, at hun mærker efter, hvad der er bedst for hende. Hun skal sætte sig selv først i det her, ellers vil hun fortryde det noget så eftertrykkeligt.