Har du brug for en ferie?

Har du brug for en ferie?

 

I disse dage tager de fleste mennesker, på den nordlige halvkugle, på ferie. Det er nu, hvor al den planlægning og tanker om ferie skal gøres til virkelighed. Der vil være nogen, der skal på deres drømmeferie, nogen der skal på en fantastisk ferie, og andre igen skal på en middelmådig ferie. Der vil være dem, der ikke har råd til nogen ferie overhovedet.

En af mine venner var virkelig ked af, at hun ikke havde penge til at rejse på ferie med sine piger, og de var nødt til at blive hjemme. Det viste sig, at de havde en skøn tid sammen – bare sammen, hvor de ikke skulle alt muligt. At de ikke skulle nogen steder, viste sig at være en velsignelse for hende og pigerne.

Nogle gange er det, du ønsker dig mest ikke det samme, som du har brug for. Der er mange, der tager på ferie, uden at det betyder, at de slapper af men derimod det direkte modsatte. På samme tid er der mange, der slapper af, når de tager på camping eller vandreture. Ikke alle behøver at være passive på en strand for at slappe af.

En af de mest kærlige ting, du kan gøre for dig selv, er at trække vejret og mærke efter, hvad den bedste ferie er for dig. Du er nødt til at finde kernen af, hvad der giver dig energi og være sikker på, at det er netop det, du gør, når du er ferie.

Mange gange har jeg arbejdet, selvom jeg har været på ferie, så det har egentlig ikke været ferie. Jeg elsker mit arbejde, og ferie har ikke betydet helt så meget.

I år har jeg besluttet at tænde mit ferieskilt i bloggen og ikke skrive noget i to uger.

Jeg har altid haft rigtig svært ved at slappe af og endnu mere svært ved at lave ingenting. I år har jeg besluttet, at jeg har brug for migtid i den korte sommer, Danmark kan tilbyde. Jeg glæder mig til at dele min nye energi med jer.

Jeg kommer stærkere tilbage og med mere energi. Jeg skal ikke ud og rejse men nyde familietid.

Hvad skal du i sommer, og hvad betyder afslapning for dig?

cat-13525_640_306x200_crop

Du kan måske også lide

7 comments

  1. I min ferie skal jeg reflektere, lære og tænke dybt. Og træffe nogle beslutninger. Og følge nye veje

  2. Jeg skulle lige starte med at komme helt ned i tempo… Og så skal jeg til at turde drømme igen… Det øver jeg mig meget på.. Både tale med mine drenge om det at drømme og det med at føre dem ud i livet…
    Jeg nyder min lille familie.. Og mig selv.. (Hvilket er noget jeg har skullet øve mig meget i at give lov til).. I næste uge, er det tid til camping.. Det bliver vores ferie i år.. Drengene elsker det.. Og det er min gave til os ..

  3. Vi har tøffetid hjemme hos os. Det er skønt og giver overskud til at rode med nogle af de andre ting man kan have af påvirkninger og stress andre steder fra. Børnene elsker det. Bare at være i nattøj, ingen stress og ud af døren. Bare være sammen. Det er skønt!

    1. Åh det lyder bare skønt og som en god måde at bare geare ned. Mange undervurderer hvor godt det er bare at skulle ingenting og tøffe rundt.

  4. Jeg har ferie nu, og nyder den. Førhen rejste vi ud det meste af ferien, og jeg stressede når jeg kom hjem, for at have alt klar til hverdagen igen. Nu er vi mine to piger , vores lille hund og jeg, og ikke så mange mønter, men vi er sammen…. Vi tog til Lolland, 3 dage på Bed & Breakfast, ( det kan findes til rimlige penge ), og herefter ved veninde i Helsingør i 3 dage. Vi tog alle afsted, også vores lille hund, så det var familieferie. Det begrænser med hund med, vil nogle mene, men for os var det sådan vi ønskede det. Ud i natur og seværdigheder, for at finde “geocach”, som er en slags skattejagt, for alle aldre, og så er det gratis. Nu er vi hjemme igen og kan finde ro og hygge inden hverdagen starter igen.
    Vi har valgt at bruge penge på en hund, dem kunne vi evt. have rejst for 1-2 gange årligt, men hverdagen betyder mere for os, end 2 ferier om året i luksus….