Har du hjulpet en hjemløs i dag?

Jeg har et meget specielt forhold til andre mennesker i krise, fordi jeg selv har været i krise flere gange igennem mit liv.

Jeg har hver dag en meget lang tankerække om, hvordan det, jeg gør, kan hjælpe andre. Jeg tænker, om det, jeg gør, har en positiv eller negativ effekt på andre mennesker. Det lykkes ikke altid at være den positive indflydelse, men jeg prøver da.

Alting starter med at være bevidst om de handlinger, vi foretager hver dag. Uden bevidsthed kan man ikke vælge, om man skal være det ene frem for det andet.

Jeg har i dag, som jeg ofte gør, hjulpet – udelukkende for at hjælpe. Der er ingen bagtanke og ingen tanke om, at jeg skal roses for at hjælpe.

Da jeg var ude og købe ind, stod en hjemløs i kulden og solgte Hus Forbi. Jeg er stor fan af avisen, både fordi den fortæller noget om hjemløse og de ting, der bevæger sig i deres verden, men også fordi jeg gerne vil give til mennesker, der har mindre end mig.

I dag stod der en avissælger, hvor jeg med det samme tænkte, at han jo ikke havde spist i timevis. Selvom klokken var over 9, så havde morgenmad ikke været på agendaen. Jeg lod min søde datter give ham 200 kr. Da han ville give hende avisen, sagde hun: ”vi har altså 5 allerede så nej tak”. Han så lidt forvirret ud, og så siger min søde pige: ”Du skal bare have mad og spise jo”

Da det gik op for ham, at han bare fik de 200 kr. uden noget andet, rendte tårerne ned af hans kinder. Han sagde tak, og jeg smilede. Da vi købte økologiske grøntsager, kunne vi se ham drøne hen til bageren for at få mad.

Det glæder mig så meget at kunne give manden penge til mad. Det er så lidt i en brutal verden. Han har været gennem helvede, før han stod der på torvet, og 200 kr. er ingenting.

Tag ikke fejl, det er mange penge i min verden. Jeg er ikke på nogen måde rig. Jeg har ikke mange penge men jeg har flere end den mand der ikke havde spist.

Hver dag tænker jeg, hvad jeg kan gøre for andre samtidig med, jeg tænker, hvad kan jeg gøre for mig selv. Det du giver godt ud, kommer godt igen.

Hvad har du gjort for andre i denne uge?

Du kan finde og støtte Hus forbi her: http://www.husforbi.dk/

Et andet godt sted at støtte er morgencafe for hjemløse som du finder her: http://www.morgencafeen.dk/

Hver dag tænker jeg hvad jeg kan gøre for andre, samtidig med jeg tænker hvad kan jeg gøre for mig selv.

Husk du kan vinde en halv time med mig her

 

Du kan måske også lide

3 comments

  1. Jeg forstår dig så udmærket. Det jeg har det svært med, er alle de store indsamlingshows for nødstedt e i andre lande. Jeg vil gerne hjælpe dem, men hvad med dem vi har i vores eget land. Samtidig er jeg noget dertil nu, hvor jeg må sige at jeg støtter min egen familie økonomisk. Jeg forsøger så at give så meget andet ud, med kærlighed.

  2. Idag/i nat da jeg var til 50 års fødselsdag på Læsø, hvor jeg ikke kendte et øje ud over de 5 familie medlemmer (vi var intet mindre end 66 til festen) gav jeg helt uopfordret komplimenter til 3 fremmede mennesker i selskabet. Jeg startede med at gfå fat i den køkkendame, som havde lavet al maden og takke hog rose hende for den fantastiske mad. Senere roste jeg en ret ung gut for at være selskabets bedste danser oog bød ham op til dans. Til sidst gik jeg op til den mand, som egenhændigt havde stået for al musikken hele aftenen og skam roste hans musiske talent. Havde fået at vide at manden oprindelig stammer rigtig meget, men at det totalt ændrer sig når han synger samt at han aldrig har modtaget musik undervisning men er helt autodidakt. Han vidste slet ikke hvor han skulle gørr af sig selv og begyndte at rødme og stamme mange tak. Nogle gange skal der ikke så meget til for at glæde andre.

    1. DU er på alle måder fantastisk! Det er de små ting der tit rykker sig for andre fordi de er uventede. Det lyder som en god oplevelse trods alt.