Hvem vil du ændre?

Jeg oplever tit folk, der kommer til mig og fortæller om alle de ting, de gerne vil have hjælp til at ændre. Det er alt fra deres børn, samlever, kæreste, og familie over til kolleger og chefer.

Jeg har virkelig brugt lang tid på at tro på, at andre mennesker ville ændre sig. Ligesom de mennesker, der nu kommer til mig, har jeg først fået ro, da jeg forstod, at jeg ikke kunne ændre andre end mig selv.

Når man tror andre skal ændre sig for, at ens verden bliver bedre, så tager man fejl. Den eneste, du kan ændre, er dig selv. Når du ændrer på dig selv, kan der ske flere ting. En af de mest almindelige er, at man mister personer i sit liv, der har levet af den måde, tingene har virket indtil nu. En anden er, at folk omkring dig ændrer sig, fordi din måde at opføre dig på er anderledes. 

Den sidste vej er, at du flytter dig væk fra mennesker, der ikke ændrer sig eller går selv. 

Du kan ikke få fred, før du forstår, at det er dig, der skal ændre dig, og så skal verden nok tilpasse sig. Når du får mere respekt for dig selv, mere rummelighed og forståelse for, at det er dig, der skal ændre dig selv, så får du også mere ro i dit liv. 

Det er virkelig en af de ting, som kun kan virke, når man er klar til det. Når man bruger al sin energi på at ændre andre, ender man med at blive drænet for energi og til tider dybt frustreret over andre ikke ændrer sig, når nu man så ihærdigt prøver at rette dem ind. 

Slip det at ændre andre og respekter dig selv.

 

 

 

Du kan måske også lide

6 comments

  1. du har så ret Astrid… Og det er i de ændringer hvor vi virkeligt kan se og finde ind til vores rigtige ego.. På godt og ondt…

    1. Ofte vil folk helst kun se det gode og ikke det dårlige. Det er begge dele vi indeholder.

  2. Sjovt – min første tanke da jeg læste overskriften var:
    Den eneste jeg kan ændre er mig selv

  3. Åhhh – det er så fint i tråd med mit mantra – Du kan kun arbejde med at blive en bedre udgave af dig selv – ikke lave en bedre udgave af de andre <3

  4. God stof til eftertanke. Synes som sådan ikke jeg vil ændre på min kæreste, men ønsker bare noget andet. Og ved nærmere eftertanke er det vist næsten det samme. Så tror da lige jeg skal tænke anderledes på mit forhold. 🙂