Interview – Anne-Li fra Gowns and roses

Jeg har gennem en rum tid fulgt en blog, der hedder gownsandroses. Der skal altid lidt mere til for, at jeg følger med i en blog. Det er fordi, at jeg kan godt lide indhold, der rammer mig. 

Jeg har dog et svagt punkt for denne her blog. Den har en dybde, der giver stof til eftertanke. Anne- Li er fin, skrøbelig og enormt stærk på en og samme tid. Jeg vil anbefale, at du ser på hendes blog – den er din tid værd.

Du kan finde den her: http://gownsandroses.dk/

 #1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

For mig er spiritualitet følelsen af at være en del af en større sammenhæng. Spiritualiteten ligger bag religionerne og er fælles for alle. I bund og grund er spiritualitet for mig sammenkoblingen af menneske og univers, som vi oplever i alle de små tilfælde og sammenhænge.

# 2 – Hvad er din livsfilosofi?

Kort fortalt prøver jeg ihærdigt at være den mest autentiske version af mig selv, selvom det ikke nødvendigvis passer ind i det samfund, jeg er født i, og jo mere jeg prøver at danse efter min egen pibe, des mere går det op for mig, at det er muligt at skabe den plads, jeg behøver.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

Jeg er meget inspireret af mennesker, der har formået at skabe en karriere ud fra deres hobby.

#4 – Hvad gør dig vred?

Hvis folk kategorisk afviser andre menneskers synspunkter. Jeg synes, vi skylder hinanden at lytte og aktivt søge at forstå hinanden.

#5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Jeg vil leve sådan så verden ikke bliver et bedre sted af, at jeg ikke er her. Det gælder også for mit forhold til de mennesker, jeg omgiver mig med, at jeg gerne vil bidrage med noget positivt til deres liv.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

Mit forhold til min familie.

#7 – Hvad giver dig glæde?

Jeg har i en lang periode haft svært ved at føle glæde. Det er en længere historie, som jeg for noget tid siden delte på min blog, så den vil jeg ikke komme nærmere ind på her, men jeg begynder så småt at kunne være glad igen. Den glæde, jeg er begyndt at kunne føle, opstår altid som en reaktion på andre menneskers glæde. Jeg var lige ved at begynde at tude af glæde, da jeg i Budapest så en lille pige stå og danse med lukkede øjne ved siden af en gademusikant, der til ære for hende spillede julemusik i august.

#8 – Hvad er det vigtigste, du har lært i livet indtil nu?

Mit svar vil nok variere en hel del, alt efter hvilken dag, du spørger mig. Lige nu er jeg i gang med at lære at acceptere det menneske, jeg er. Det er en proces, men jeg er sikker på, at det bliver det mest betydningsfulde, jeg nogensinde kommer til at gøre.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Alt. Jeg er af natur et meget bekymret gemyt, og der sker sjældent en ulykke, jeg ikke har frygtet i forvejen. Jeg bekymrer mig om alt og alle, men allermest bekymrer jeg mig om at miste de mennesker, der står mig nær.

#10 – Hvad gør du, når du skal slappe af?

Når jeg virkelig skal slappe af, sørger jeg for, at der er pænt og ordentlig omkring mig. Så tænder jeg stearinlys, laver en kop te og sætter mig med en Harry Potter-bog. Jeg gør det ikke ofte nok, efter at Netflix er kommet på banen, men der er intet bedre end at fortabe sig i et univers af ord.

#11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en?

Det ved jeg ikke. Jeg håber, at min udvikling engang kan hjælpe andre til at tro på, at det er muligt at leve livet sidelæns.

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

Haha, det er vist en smule for hypotetisk til mig. Men uden på nogen måde at være modig vil jeg da gerne opfordre alle til ikke at lade sig nøjes med det liv, de er endt i, hvis det ikke giver dem glæde. Vi har kun ét liv, og vi skylder os selv at leve det så godt, vi kan.

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

At acceptere at det at være menneske ikke hænger sammen med det at være perfekt. Man kan være det ene eller det andet, og jeg er det første.

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Min familie.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

Min farmor var min bedste ven, og fik jeg muligheden, ville jeg give alt for en dag mere med hende. Jeg ville også meget gerne møde min farmors mor, der døde 10 år før, jeg blev født. Hun og min farmor havde et meget nært forhold, og jeg ville så gerne have kendt hende.

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

Det kunne være fabelagtigt at have skrevet Harry Potter-bøgerne, men nu hvor det allerede er gjort, vil jeg håbe, folk husker mig som et festligt indslag. Det behøver ikke at være så dybt det hele.

#17 – Hvilken bog vil du anbefale alle at læse?

Den Lille Prins af Antoine De Saint-Exupéry. “On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.”