Interview – Ditte Jochumsen Emsholm (DitteDip)

Interview – Ditte Jochumsen Emsholm (DitteDip)

En af de ting, jeg helst ville med mine interviews, var at give mine læsere en indsigt i andre mennesker, som man normalt ikke får. Jeg ville bruge de 17 spørgsmål til at finde ind til, hvad det enkelte menneske virkelig handlede om.

Da jeg fik øje på Dittes blog første gang, tænkte jeg, at hun var en ældre dame i en ung kvindes krop. Hun har en virkelig direkte stil, som kan føres lige tilbage til 1940´erne. Hun er på alle måder et skønt kreativt og positivt menneske. Hun kommer til at ændre noget i verdenen.

Du kan se hendes blog her: http://dittepip.blogspot.dk/

#1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

Jeg læser til ergoterapeut og er måske fagligt påvirket, men spiritualitet for mig er menneskers karakter. Det er deres inderste inde, som sætter aftryk på deres liv. Det er deres måde at reagere på og agere i forhold til andre mennesker.

# 2 – Hvad er din livsfilosofi?

Pyt! Det er min filosofi, at man skal sige pyt og ikke græde over spildt mælk. Mange bruger meget tid på at tænke over alle de ting, der skal være perfekte og rigtige, men ofte burde man bare sige pyt. Det kan også gå over gevind at sige pyt, men det er en balance, man skal finde, så man ikke er hverken for meget eller for lidt.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

En inspiration; det er ældre damer, der gør noget ud af sig selv. Selvom de er 70+, så bruger de smykker og tager rød læbestift på. Alt for ofte tror folk, at de skal være kedelige og have kort gråt hår, når de er over 60. Desværre. Jeg var meget glad for den DR serie om grevinden på 3. sal, for hende var der krudt i.

#4 – Hvad gør dig vred?

Der er ikke så meget, der gør mig vred, der skal meget til. Uretfærdighed gør mig ved, og især når vi taler om politik. Danmark er på vej i en retning, hvor der sker mange uretfærdige ting. Man kan ikke få alt, det skal man lære, men det er ikke den slags uretfærdighed.

#5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Respekt! Uanset særheder og holdning, at man beholder respekten for andre. Det er vigtigt at fastholde venskaber trods forskelligheder. Det kommer ned til respekt for andre.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

Jeg er taknemlig for mange ting. Jeg tror den ting, jeg er mest taknemlig for, er, at selvom mine forældre gik fra hinanden, da jeg var omkring 2 uger, så har de altid kunnet finde ud af det som forældre. Indtil jeg var ret gammel, troede jeg, at det bare var sådan, man boede og havde det. De har altid kunnet finde ud af det for min skyld, og de har altid sat mig forrest og ikke dem selv. Det er jeg dybt taknemlig for.

#7 – Hvad giver dig glæde?

Neglelak. Jeg ved, at det lyder tosset, men jeg får en ro ud af at lave negle. Jeg elsker at være kreativ, det giver glæde.

At være omsorgsfuld og tage mig af andre. Det giver mig en stor glæde. At være kreativ giver mig flow, og ro.

Koncerter! Jeg bliver fuldstændig tosset glad af koncerter.

#8 – Hvad er det vigtigste, du har lært i livet indtil nu?

Min mormor har lært mig at sige: Nej – pyt – tak. Det er tre ord, som har været virkelig vigtige for mig.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Jeg bliver skræmt af intolerance. Det virker som om, at der kommer mere og mere intolerance i Danmark, rent politisk, men også mellem mennesker.

#10 – Hvad gør du, når du skal slappe af?

Jeg laver kreative ting. Jeg laver negle. (se bloggen her) Jeg broderer og hækler. Jeg er meget kreativ.

#11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en?

Jeg vil gerne huskes som hende, der satte farve på andres liv. Jeg har en rød jakke, og jeg har altid neglene lavet. Alle kan bære farve og sætte kulør på livet. Jeg vil gerne inspirere andre til at få noget farve.

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

Jeg vil sige: Spring ud i det. Hvis du har lyst til at tage balletskørt på til bageren, så gør det! Vær ikke bange for at være anderledes og dig selv.

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

Jeg er konfliktsky og min kamp har på mange måder været at sige fra og sige nej. Det er ikke nemt at sige nej, hvis man er konfliktsky.

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Min familie. Jeg er et kæmpe stort familiemenneske. Jeg voksede op hos min mormor og morfar, til jeg var ca 4 år, og de har været et ekstra sæt forældre for mig. Mine fætre og kusiner er som søskende for mig. Vi ses meget og tager på ferier sammen.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

Hvis jeg skal vælge en kendt, må det være Josephine Baker. Hun var på alle måder en, der havde succes med at bryde grænser og normer. Hun var først som sort kvinde i sin tid, hun var forud med nøgenhed, hun var endda spion under anden verdenskrig. Hun var så fin og magisk.

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

Omsorgsfuldhed. Jeg vil gerne huskes for mine kjoler og personlighed. Jeg ved, at kjoler er bare ting, men det ændrer altså, hvem man er.

#17 – Hvilken bog vil du anbefale alle at læse?

Jeg ved, at det er temmelig brugt, men Harry Potter. Den indeholder så mange ting, og man kan lære så mange gode ting fra dem om at være anderledes og stå ved sig selv.

13198990_10209298661052765_629394681_o

Du kan måske også lide