Interview – Jacob Mark

# 1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

Når jeg tænker på spiritualitet, så tænker jeg på mennesker, der er mere bevidste. Jeg har aldrig tænkt spiritualitet som noget, hvor mennesker har specielle evner. Jeg tror ikke, mennesker er født bevidste, men det er et valg, de træffer. De vælger at udvide deres bevidsthed. De vælger spiritualiteten.

#2 – Hvad er din livsfilosofi?

Jeg har ikke en livsfilosofi som sådan, men det er som Kim Fupz siger: Livet er, hvad man gør det til. Hvis du vågner og vil gøre din dag dårlig, så bliver den det. Omvendt kan du også gøre din dag god. Det prøver jeg at huske, at jeg skaber selv min verden.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

Det lyder meget banalt, men mine forældre. Hver gang jeg er ved at blive for hård – for politik er hårdt til tider. Selvom det er en blød politik, jeg kæmper for, så er man nødt til at være hård til tider – Så taler jeg med mine forældre. De giver mig altid en vinkel, jeg ikke har set, eller en holdning som jeg kan tænkte over. De har langt hen af vejen påvirket mig til at gå ind i politik, fordi da kan se flere sider af sagen. Det er vigtigt at stoppe op og tænke over, hvad man efterlader, og hun kan sætte gang i mine tanker om, hvad det er for et aftryk jeg vil efterlade.
Jeg bliver inspireret af film. Schindlers Liste f.eks. Det er en film, der er meget hård, men også en, der efterlader en tanke, om at alle kan gøre en forskel.

#4 – Hvordan connecter du til dig selv?

Jeg bruger meget mine venner. Jeg har gode venner, som går helt tilbage til unge år, hvor jeg har holdt fast i dem, og er sammen med dem. Film og bøger bruger jeg meget. Jeg husker at trække mig, og læse en bod eller se en film, for at lade op og finde ro

 #5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Gensidig respekt, uden tvivl. Det er så vigtigt at behandle andre godt og være ærlige over for hinanden. Det er vigtigt, at man behandler ærligt og kærligt.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

At være født i Danmark. Når man ser på, hvad vi får i forhold til andre steder i verden. Jeg har kunnet tænke i lang tid over, at vi har så meget, og andre steder i verden har de så lidt, og så se den uretfærdighed. Samtidig ved jeg også, vi kan ikke redde alle. Det handler om at være glad for, at vi bor her og har så meget, og tillade sig selv at være det.

#7 – Hvad giver dig glæde?

At være sammen med dem jeg holder af. Rigtig meget at finde ind til min base

 #8 – Hvad er det vigtigste du har lært i livet indtil nu?

Ting tager tid. Det er et gammelt ordsprog, men det passer jo, at ting tager tid. Det er tit, at de gamle ordsprog har noget i sig man kan bruge.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Hvis det liv, vi har i Danmark, blev væk eller forsvandt. Det kan også skræmme mig med de gamle østlande. Putin kan f.eks. skræmme mig.

 #10 – Hvad gør du når du skal slappe af?

Jeg trækker mig ind i mig selv og ser film. Jeg elsker at se film. Man kan lære rigtig meget af film

 #11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en mission?

Da jeg var barn, manglede jeg en vision, og stadig kan jeg godt mangle en. Jeg har en mission om at hjælpe andre, og give noget ud til andre. Det er jo også en mission i sig selv.

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

At vi skulle have et langt mere lige samfund, hvor alle er lige for goder.

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

At være der nok for min familie – det kan være svært, når man har så travlt. Og så er det en generel kamp at man ikke lader sig blive grådig og egoistisk, men altid husker at man er en del af fællesskabet.

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Min familie. Længere er den ikke.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

Ingen som sådan, en fætter måske. Det skulle være for at høre, hvad der sker, når man dør. Jeg har en ide om, at når man dør, er det en slags åbenbaring.

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

At jeg ændrede noget for nogen. Jeg vil gerne huskes som en, der gjorde en forskel.

#17 – Hvad for en bog ville du anbefale alle at læse?

1984 er en rigtig god bog. Janne Teller har skrevet Intet. Hun har også skrevet om fattigdomsloven, som hun fik en pris for. Den bør alle læse.

 

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *