Intuitiv øvelse 1 – resultat

Intuitiv øvelse 1

Tusind tak til jer der har svaret. Det har været sjov at følge jeres svar.

 

Kvinden, på billedet, er Amelia Mary Earhart. Amelia var den første kvinde, der fløj over Atlanterhavet.

Amelia blev født i 1897 og var af natur en nysgerrig person. Hun så, som 10 årig et fly for første gang og syntes, at det var det mest kedelige, hun nogensinde havde set. Hendes forældre drog afsted for at tjene penge. Hun var uendeligt selvstændig og deltog kun i ting, hun havde lyst til.

Hun boede i nogle år hos sine bedsteforældre og blev først genforenet med forældrene som 12 årig, fra hun gik i 7. klasse.

Hun kom ind i sit fag som sygeplejeske omkring 1917. Hun så de mange sårede soldater fra Første Verdenskrig og ville hjælpe dem, der ankom i Toronto i Canada. Hun var på besøg hos sin søster og besluttede der at hjælpe til.

I 1918 under den spanske influenza blev Amelia selv syg og fik store problemer med sine bihuler, som hun blandt andet fik opereret for at få drænet. Det har været voldsomt smertefuldt at have, og hun slap aldrig af med det.

Hun så et fly som 20 årig og var virkelig solgt. Der besluttede hun at købe sit eget fly. Hendes familie var usædvanlig og støttede hende i købet af eget fly.

Det er kendt, at hun fløj med bandager om hovedet og havde et fast dræn til at slippe af med slim i sine bihuler.

Hun arbejdede som alle mulige ting for at få råd til at lære at flyve. Det lykkedes også, og alting var sat ind på, at hun ville flyve så meget som muligt. Hendes forældre blev skilt og den arv, hun havde fået fra sin bedstemor blev brugt op. Alligevel lykkedes det at komme op at flyve.

Hun var med til at stifte ”The Ninety-Nines”, en flyveklub for kvinder.

Første gang hun fløj alene over Atlanten var i juni 1928.

Hun var med til at skabe meget opmærksomhed omkring flyvning og kvinders flyvning. Hun blev forlovet og gift i 1931.

Hun var den første kvinde til at krydse Atlanten alene. Hun fløj mange soloflyvninger og forsøgte sig med at flyve hele vejen rundt om jorden. Det tog flere forsøg.

Amelia forsvandt under en tur i 1937. De fleste tror, at hun forsvandt over vand, fordi hun løb tør for benzin.

Følelser og tanker du kan få ind ved at se på billedet, kunne være

 

Selvstændighed

Ensomhed

Fly

Beslutsomhed

Voldsom død

 

Du kan måske også lide