Intuitiv Øvelse #10 – resultat

Intuitiv øvelse #10 – resultat

Manden på billedet er George Seurat

Seurat er en af de store postimpressionister. Han er kendt for sin meget fine tekniske evne i sine malerier.

Tidlige liv

Han blev født i Paris i 1859. Hans far var boligspekulant og boede et andet sted end George og hans to brødre. De boede alene med deres mor.

Han lod sig undervise af kunstnere igennem sine unge år og stoppede først, da han skulle i militæret. Han arbejdede på at forfine sin ”monokrone” maleteknikker i årene efter militæret.

Han havde sin første udstilling i 1883. Hans bedste teknikker var at male med prikker og små strøg. En helt ny teknik for den tid, han arbejdede i.

Han er kendt for at have malet enorme malerier blandt andet en søndag formiddag på Grande Jatte, som var 2 gange 3 meter. Det er i dag at finde på et kunstmuseum i Chicago.

Al hans tid gik med at male, og han var et kendt menneske. Alligevel vidste ingen, at han boede sammen med Madeleine Knoblock, som han senere fik en søn med.

Han døde i sine forældres hjem i 1891. Der er blevet spekuleret meget over, hvad der slog ham ihjel, men der er bred enighed om, at det var enten meningitis eller lungebetændelse. Han søn døde af samme sygdom to uger senere. Hans samlever Madeleine var, ved hans død, gravid med deres andet barn, som døde under fødslen.

Ord du kan have fået ind

Kunst

Privatliv

Frankrig

Nyskabende

Tidlig død

Georges_Seurat_034

Georges_Seurat_1888 Georges_Seurat_043

Du kan måske også lide