Intuitiv øvelse 5 – resultat

Intuitiv øvelse 5 – resultat

 

Kvinden på billedet er Agatha Christie. Hun er en af de store krimiforfattere, verden har set.

Hun levede i England fra 1890 til 1976. Ifølge Guinness rekordbog er hun historiens mest sælgende romanforfatter.

Hun har aldrig gået i reel skole og blev undervist hjemme af faderen, indtil han døde, da Agatha var 11 år gammel.

I forbindelse med Første Verdenskrig mødte hun sin kommende mand, og de blev gift juleaften 1914 efter kort bekendtskab. De fik en datter sammen. Agatha arbejdede som sygeplejehjælp under krigen og kom efter krigen på et apotek, hvor hun fik stor viden om lægemidler og giftstoffer. Denne viden blev senere brugt i hendes bøger.

Hun fik udgivet sin første bog i 1920 efter flere forsøg på at få det udgivet. Det var en bog om den meget kendte Hercule Poirot.

Agathas ægteskab var i ruiner midt i 1920´erne, og hendes mand havde en affære med en yngre kvinde. I de samme år skrev Agatha nogen af sine bedste bøger. I 1926 kørte hun fra huset i vrede og lod ingen vide, hvor hun var. Der gik 11 dage, hvor der blev spekuleret i, om hendes mand havde myrdet hende. Hun havde meget smart efterladt breve og andet der kunne få ham mistænkt. I sidste ende lovede en avis en dusør for at finde hende, og det var en journalist, der endte med at finde hende på et hotel. Der var antydninger i biografier om, at hun havde tænkt sig at myrde sin mands elskerinde og havde gemt sig i vrede, men intet vides med sikkerhed.

I starten var det blot en hobby at skrive, men da hun i 1928 blev skilt fra sin mand, blev det bøgerne, der skulle forsørge hende. Hun rejste meget til Nærorienten og til arkæologiske udgravninger.

Hun giftede sig igen i 1930 og blev en ihærdig forfatter. Der kom mange bøger fra hendes side, og hun solgte mange bøger. Hun fik sin egen voksfigur på Madam Tussaud´s i London. Selv på sine ældre dage var hun fuldstændig klar i hovedet.

Af de ting, du kan have mærket og fået ind, er:

Nysgerrighed

Nærorienten

Ord – skriverier

Vrede

Mysterier

Du kan måske også lide

3 comments

  1. Lidt sjov. Jeg valgte ikke at gætte med, da jeg tænkte, at jeg aldrig fornemmer noget – men min første tanke, da du lagde øvelsen op var forfatter/journalist.

    1. Fik ordet: ‘lærd kvinde’ da jeg så hendes billede..og det passede så godt nok 😉
      Første gang at det stemte..