Intuitiv øvelse 6 – Resultat

Intuitiv øvelse 6

Manden på billet er Dario Fo.

Han er en Italiensk skuespiller, scenograf og teaterleder. Han har altid været kendt som en stor improvisator, og hans stykker er meget politisk orienterede. Der har altid været mange der var vrede over hans stykker fordi de har følt sig angrebet.

Hans brugte meget af 60´erne og 70´erne på at iscenesætte stykker der angreb og omtalte alt fra lejemord til racisme. Han gik i krig med den katolske kirke og har været meget kontroversiel i forhold til dem. Han modtog i 1997 Nobels litteratur pris for sin store rolle i verdens teaterscener.

Han har modtaget flere forskellige priser, blandt andet danske priser som Sonningprisen. Han var i Danmark under klimatopmødet i 2009 hvor han stillede op til klimasnak på nationalmuseet.

Han er født i 1926 og stadig meget aktiv i politiske spørgsmål og teater.

Han er kendt som komiker og en der gør grin med alt, hvor intet er helligt, og han lever på alle måder op til den forestilling.

Hans stykker er oversat og opsat på mere end 30 sprog. Han er på alle måder en trendsetter inden for teater. Man kan ikke kende til Dario Fo uden at forstå at under al hans multikunstner komik og humor er en meget alvorlig mand der tager vigtige emner op.

Af følelser du kan få ind omkring ham er:

Grin og humor

Absurd og anderledes

Vrede

Kvælning (samfundet kvæler)

Teater

 

Du kan måske også lide