Jeg har det godt, når jeg har det elendigt.

Jeg har det godt, når jeg har det elendigt.

Jeg overhørte to kvinder i Bilka, hvor den ene prøvede at overgå den anden i at have det skidt. Når den ene havde noget at være skidt over, så havde den anden noget, der var voldsommere. Den ene sagde: “Hvis du tror, det er slemt, så skal du høre det her”. Jeg følte mig hensat til en serie på tv i 70´erne. Det var som om, det var omvendt perspektiv på verden.

Jeg har mange gange taget mig selv i at falde i samme hul, når verden har været hård ved mig. Jeg ved, at danskerne er et brokkende folkefærd – ikke lidt – men meget brokkende folkefærd. Der er ikke den ting, vi ikke kan brokke os over. Alligevel blev jeg helt fascineret over de to kvinder, der uden tvivl havde det bedst, da de havde det dårligst.

Spørgsmålet er, om de får det bedre af at have det dårligt. Svaret er ikke sort eller hvidt – så langt fra. Jeg tror, de får det bedre, fordi de har noget at være fælles om. Fordi de så ikke er alene. Jeg tror, de får det dårligere, fordi de så kan snakke om deres dårligdomme hele tiden.

Jeg mener helt sikkert, at man skal tale om, hvordan man har det, men jeg mener ikke, det skal være en konkurrence i at have det dårligst. Deres kommunikation handlede ikke om det, der virkelig rørte deres sjæl. Det var overfladisk dårligdom.

De var ikke i kontakt med deres sjæl. Det var udelukkende snak om ting, der gik dem på. Ting der generede dem og intet om, hvad de reelt set følte.

Når det fokus, man har, er elendighed, bliver det hele hurtigt negativt. Det er som om, negativitet smitter, og så er alting pludselig skidt. Ikke en eneste gang på de 25 minutter vi stod i kø, kom der noget positivt.

Jeg gør meget ud af at flytte hele mit fokus til at være positiv. Jeg har oplevet, at mennesker har sagt til mig, at jeg var lidt FOR glad og lidt FOR meget. Det var et fællesskab, jeg pludselig stod udenfor, fordi jeg nægter at være negativ, brokkende og sur.

Jeg vælger hver eneste dag at være positiv. Det er et valg, for jeg er ud af en brokkende verden, der ofte har det bedst, når de har det elendigt. Tag ikke fejl jeg kan også have dage, hvor jeg er sur og brokkende. Det må bare ikke blive fokus, men en enkelt dag hist og pist er i orden. Det er samtidig vigtigt ikke at nægte de negative ting. Ikke alt kan være rent positivt.

Vælger du at være positiv?

Du kan måske også lide

10 comments

 1. Jeg har igennem mange år gjort mig til vane hver morgen at smile til mig selv i spejlet, og fortælle mig selv, at IDAG blir en rigtig god dag. Det er min måde at forsøge at være positiv på. Jeg vil rigtig gerne være skulder, hvis nogen har en dårlig dag, (og dem har jeg skam også selv,) eller alvorlige problemer, men gider ikke høre om eller dele dårligdomme, bare for at være en del af fællesskabet.

  1. Hvor er det bare skønt at høre 🙂 Godt alle ikke prøver at være bedst til at have det dårligst.

 2. Ja det er ofte et kendetegn for kvinder… Men ved jo ud fra egen erfaring at man jo selv bestemmer hvor dårligt man vil have det, hvor meget man vil finde sig i, og uanset hvor ubehagelig den anden person er, så har man valget at gå, at sige fra. Siger ikke det er nemt…. Når man så oplever at små bitte positive oplevelser kan få en i højt humør, at man glædestrålende fortæller andre om det, og så oplever de siger ikke andet…, så får man næsten ondt af dem, at de har så svært ved at se solen, selv om den er lidt gemt.

 3. Jeg er også i gang med at vende mig til at have ja-hatten fremme. Altså være mere positiv, har nemlig gennem rigtig mange år været i den negative spiral. Og jeg siger også mere og mere til mig selv at selv om træls så går det godt og jeg kommer igennem på en god måde. Og det virker jo 🙂

 4. Jeg tror jeg er positiv af natur, det er ikke noget jeg tænker at ” nu skal jeg være positiv” 😉

 5. Kan kun forestille mig du skal pilles ned, hvis du er mere jublende glad end Ole Henriksen 😛

  Ej spøg til side – tror ikke kun det er kvinder der har det sådan – men de er måske bedre til at komme ud med følelserne og snakke om det.
  Men ja det er heller ikke gavnligt – for det negative avler mere negativitet – Så her bør vi måske også blive bedre til at sige stop – ikke nødvendigvis sige – What doesn´t kill you make you stronger – men snakke om noget andet – Flytte fokus og give plads til det positive 😉

  Hilsen Krykhusaren der prøver at finde det positive i min Walker 😉