Kan du mere end en snegl?

Jeg har tit hørt folk tale om hvordan man passer på sin energi. Jeg er ikke altid enig og i dag tænkte jeg at give mit bud på hvordan du passer på din energi.

En af de største drænere er ikke at lytte til kroppen når den skriger på opmærksomhed. Du skal lytte til din krop når den siger fra. Det er helt essentielt, for ellers ender du i underskud. Reager på din krop og bemærk hvad du ikke kan gøre uden den skriger stop.

En anden vigtigt ting er Energi drænere. Du skal passe på ikke at omgåes mennesker der dræner din energi. De lever af den energi de kan stjæle fra dig. Mennesker der efterlader dig træt, brugt og i tvivl om dig selv skal du holde dig fra. Det er ikke altid man kan og så må man gøre sit bedste for at beskytte sig selv.

Perfektionismen er tit en energi dræber. Det er den der gør du gør langt mere end du egentlig kan overskue, og det er den der har en evig sky af dårlig samvitighed hængende over dit hoved. Slå den ned for du kan gøre så meget, og ingen er perfekte. Hvis du har gjort dit bedste kan du ikke gøre mere. Mennesker der forventer mere end dit bedste hører til i kategorien oven over.

Alt for mange render rundt og tænker de BURDE gør mere. Jeg er stor tilhænger af at man fjerner ord der giver dårlig samvigtighed og ser på de ting man faktisk kan og når.

Når du ser billedet af sneglen så kan du godt regne ud det tager lang tid for den at få 10 meter, det ville faktisk være en næsten uoverskuelig mængde tid. Ville du forvente den ikke holdt pauser, at den styrtede afsted.. nej vel?

Hvorfor forventer du så mere end du kan ? Brug din energi på at glæde dig over det du når i stedet for alt det du ikke når. Det er klart du kan mere end en snegl, men du kan ikke mere end dig selv. Hvis du føler dig drænet og brugt så skal du overveje om det er ting du skal gøre igen.

påske2014 260

Du kan måske også lide

2 comments

  1. Fantastisk indlæg 🙂 Er så meget en af dem du beskriver 😉
    Altid en todo liste klar 😉 Den sættes lige ud af drift resten af påsken 😉