Er det kvindeundertrykkende at lave madpakker?

Er det kvindeundertrykkende at lave madpakker?

 

Den anden dag læste jeg en artikel i de danske medier. Det var en kvinde, der havde spurgt “internettet” om ideer til at lave lækre frokoster til sin mands madkasse. Folk gik fuldstændig amok.

Der var meninger om at hun levede i 50´erne, og hvordan hun IKKE var hans mor. Listen var næsten endeløs. Jeg læste mange kommentarer, der var både modbydelige og direkte ulækre. Jeg finder det interessant, at nogle sidder bag deres skærm og tror, at det giver dem tilladelse til at være modbydelige, væmmelige og direkte absurde.

Når du trykker på enter, så er din kommentar ude i cyberspace. Det er ude i verden for at blive manifesteret, hørt og brugt til karma.

Kvinden skrev efter en rum tid, at hendes mand havde et meget fysisk krævende arbejde og hjalp til med både rengøring og madlavning, når han var hjemme, derfor ville hun gerne give ham en god frokost med.

Bare måske projekterede folk deres egne ting ind i en situation og dynamik, de ikke anede noget om. Måske, bare måske, var det et spørgsmål om mad og ikke undertrykkelse af kvinder.

For en god rum tid siden skrev jeg om polygami, (du kan læse her og her), og det er for mig det samme. Hvis ikke det skader nogen, hvem er vi så til at dømme og fortælle andre, at deres liv er dårligt og forkert?

Jeg taler ikke om kvinder, der bliver kontrolleret eller mishandlet. Jeg taler ikke om piger og kvinder, der ikke har deres egen frie vilje. Jeg taler om kvinder, der er frie til at lave egne beslutninger.

Jeg elsker, at hun gerne vil gøre noget godt for sin hårdtarbejdende mand. Hun var kærlig og omsorgsfuld i sine handlinger.

Der er ikke noget sort og hvid. Det hele er en tone af grå og det er en del af livet.

Hvad tænker du om, at en kvinde laver frokost til sin mand?

Du kan måske også lide

2 comments

  1. Det har jeg ingen problemer med, så længe det ikke er noget, hun er dikterer at gøre, og så længe vi taler om helt almindelige hverdagsting, vi gør for, at høre hinanden glade.
    Jeg gør mange ting for at gøre min mand, min familie, mine venner, mine kollege osv glade, det samme gør de for mig. Og nogle gange også det modsatte. Sådan er livet.
    Undertrykkelse handler for mig om, når man tvinges til noget, man ikke har lyst til. Når man ikke reelt har et frit valg. Og her kan vi så begynde en diskussion om det frie valg, og om det nu altid er så frit, men at lave madpakke til sin mand, fordi man har lyst, må efter min mening helt sikkert gå ind under, hvad man kan kalde det reelle frie valg 😉