Må en mand have flere koner?

Må en mand have flere koner?

Jeg har fået et sjovt spørgsmål. Jeg har mange gange set tv om polygame familier, og da jeg nævner det for en veninde, spørger hun, hvad Spirit mener om den sag. For dem der ikke ved, hvad det er, så er det, når en mand har flere koner.

Det var så sjov, for jeg har tit tænkt over netop dette. Svaret var klart, at det kommer helt an på, hvad man skal lære, og derfor er der mennesker, der kommer ned og vælger den vej. Jeg havde forventet det svar, fordi de er kommet til mig mange gange, når jeg ser det på tv.

Personligt mener jeg, at alle børn skal beskyttes og have deres behov dækket men ud over det, så er jeg egentlig ligeglad med, hvordan folk bor og lever. Hvis de er glade og i balance så fred være med det, også selvom man har en alternativ livsstil. Hvis det gør en kvinde glad at være en af flere koner, så er det jo hendes valg.

Jeg har gennem det meste af mit liv undersøgt og læst om andre former for familiemønstre. Der er jo lige så mange måder at leve på, som der er mennesker. Intet ægteskab eller forhold er magen til andres. Selvom det ser ud som andres, er der altid en helt unik dynamik og form for samvær.

Min bekymring er, om børn kan trives i det, og om de udsættes for ting, de ikke kan håndtere. Hvis man er vokset op med 4 mødre og en far, kan man overveje, om de har fået nok enetid med deres far, men stadig tænker jeg, at det kan kun forældrene og barnet vide.

Det samme gælder ægteskab med mennesker af samme køn, hvor det er nøjagtig de samme tanker, jeg gør mig.

Jeg har desværre set mange eksempler på forældre, der skal forestille at være i den ideelle familie med en kone og en mand, som er gået helt skævt. Selv i familier, der på overfladen ser fine ud, kan der være omsorgssvigt. Det handler om at være glad.

I bund og grund så handler om at være glad og føle sig set og hørt. Uanset hvem du så måtte leve sammen med.

Du kan måske også lide

4 comments

 1. Mere præcist kan det ikke sige, det handler om at leve det liv som gør dig glad. Det er bare det,at det kan være svært at finde ud af. Vi er opvokset i en verden hvor normerne er så stærke at det kan være svært at vide om man ønsker noget andet.
  Jeg selv har brugt megen tid og energi på at lære mig selv at kende og arbejder stadig med at blive god til at sige nej.

  Jeg ønsker dig en dejlig lørdag

  ILYG

 2. Jeg er helt enig med dig i, at man skal afholde sig fra at dømme udefra – fordi der kan være så stor forskel på, hvordan noget ser ud udefra og hvordan det så ER.
  Dog indrømmer jeg gerne, at jeg har det lidt vanskeligt med det kønspolitiske i konstellationen – for hvad er det for et billede af kønnenes ligeværdighed (eller mangel på samme), som skaber accept for flerkoneri?
  Altså… hvis man i de kredse, som accepterer flerkoneri OGSÅ accepterer, at en kvinde og flere mænd danner en familie – så tar’ jeg hatten af for, at det er et rummelig og fordomsfrit samfund – – – men det er vist ikke liiiige tilfældet!

  1. Jeg er helt enig, og jeg mener at det er slet ikke for alle. Det jeg tænker er at hvis man er glad, så er det vel lige meget med ligestilling. Nogle er glade som det ene og andre som noget andet. For mig handler det om man lever sit potentiale, og kan mærke sig selv og glæden ved livet.
   Hvis man ikke er der så er der noget galt. Det er meget forskelligt hvad der accepteres men der findes matriarkalske samfund hvor kvinder har flere mænd.
   Jeg synes ikke der er et problem med kvindesyn hvis alle har det godt, og kan gå hvis de vil uden problemer.
   Jeg er enig i at de serier der er af den slags ikke på nogen måde godtager kvinder med flere mænd.