Når et brev gør hele forskellen

Når et brev gør hele forskellen

Har du sendt et brev, altså et papirbrev, til nogen på det sidste? Det har jeg. Jeg gør meget ud af at sende kort og breve. Håndskrevne breve og kort.

Der er noget magisk over følelsen af, at nogen har gjort sig umage med at skrive og sende et brev, i denne verden af alt for mange travle folk, der glemmer at stoppe op. Breve er en form for kærlighed, en form for omsorg og omtanke.

De kort, jeg skriver for tiden, er helt specielle.

Jeg har en mormor, der er ved at være ret gammel. Hun husker ikke særlig godt, og samtalerne er meget ensformige, fordi hun ikke husker, hvad hun lige har sagt.

Jeg skriver så tit, jeg kan et brev til hende. Et kort med ord fra mig. Jeg bor temmelig langt fra hende, og hun har svært ved at huske vores samtaler. Derfor har jeg valgt at skrive i stedet. Jeg har endda indkøbt pen og blæk for at prøve det også.

Jeg skriver ikke mange ting i kortene men lidt om min hverdag, hvad jeg laver, hvordan vi har det og tanker om, hvordan hun mon har det.

Jeg får ikke svar, og det ved jeg godt. Alligevel skriver jeg. Det gør en forskel for hende, det mærker jeg jo, når jeg taler med hende, selvom hun glemmer det til tider.

Jeg ved godt, at hun langsomt forsvinder ind i demensen, men mit håb er, at hun, i de klare øjeblikke, kan se på kortene og se, at hun ikke er glemt eller forsvundet for os andre.

Der er noget magisk over breve.

Jeg gør meget ud af at skrive julekort. Jeg ved, at mange andre siger, at det jo er helt absurd meget tid, jeg bruger på det.

Det er meget tid! Alligevel går jeg ud af min vej og bruger nogle timer på at gøre andre glade. Det gør så stor forskel at få et kort ind af døren. Når man ved, at andre tænker på en og har en i tankerne.
I denne travle verden er det skrevne alt for sjældent skrevet.

Det er måske en eller to timer i dit liv, men det varer meget længere hos den, der modtager. Det gør en forskel for andre.

Jeg er klar på, at ikke alle har overskuddet til at sidde og male, tegne og være kreative. Det er ikke nødvendigt. Til tider skal man bare skrive ord på et kort eller papir. Det er så simpelt lige at skrive: “Jeg har ikke glemt dig”.

Hvornår har du sidst skrevet et brev?

Du kan måske også lide