Nu er det nok

Af Helle Sune Jensen

Nu er det nok
Jeg er igen inviteret som gæsteblogger til månedens tema, som er velsignelser – tak for det.

I mange år troede jeg, at det skulle være muligt at udholde alt. Jeg ved ærlig talt ikke, hvor den forestilling kom fra, men i hvert fald fra en misforstået opfattelse af, at alle mine egne behov skulle tilsidesættes. Måske var jeg ikke engang værdig til at have egne behov… andres var vigtigere. Der gik mange år, før jeg rigtig erkendte det grænseløse i det. Kære læser – kan du genkende dig selv i det? Og hvordan kan det være en velsignelse? Læs videre og bliv inspireret.

Lange antenner

Et af de vigtigste redskaber gennem min barndom handlede om at udvikle lange antenner og helst have dem parat hele tiden. Min mor udtrykte sig altid særdeles klart med mimik og kropssprog på en måde, der var meget tydeligt ifht., hvad hun forventede. For at navigere i dette univers blev de lange antenner en nødvendighed. Min fars standardreaktion på følelsesmæssige udsving var at sige, at der ingen grund var til at reagere sådan. Han mente det jo godt og som trøst, men jeg opfattede det som at mine reaktioner blev underkendt. Det er to gennemgående temaer jeg er blevet marineret i. Med de to ting i bagagen kunne jeg vælge at fortsætte de mønstre – altså at underkende mig selv på bekostning af andre eller gøre op med mønstrene, men der kom bare et tidspunkt, hvor nu var det nok, og jeg længtes efter noget mere velfungerende.

Og ja, jeg har i perioder ønsket mig andre vilkår, men det er jo netop her, det er muligt at frigøre sig fra gamle mønstre. Og mine forældre har helt klart givet mig en stor indsigt i, hvordan jeg på nogle områder ikke ville gøre tingene. I begyndelsen blot som oprør og modstand, men det flytter jo ingen energi. Nu ser jeg det som en velsignelse, men absolut også som en impuls til at gøre op med disse mønstre.
Hvilke mønstre er du marineret i, kære læser?

Når grænserne bygges op

Jeg er født med en særdeles veludviklet intuition, og sammenholdt med de ordløse forventninger, blev jeg ret skarp til at læse andre. Det kostede på min grænsesætning. I virkeligheden kunne jeg ikke skelne klart mellem egne følelser og andres. Det var mit normale, og på den måde kom jeg helt ubevidst til at tage et overansvar for andres tilstand. Skridt for skridt er det gået op for mig, at det er ganske almindeligt for sensitive typer som mig. Uanset hvad så er det jo min opgave at skille tingene ad, så jeg både kan tage vare på intuitionen og egen grænser. Og ja, det er vigtigt at lære at skelne egoets stemme, som altid protesterer over forandringer, fra intuitionens stemme. Det har ikke bare været et snuptag, men en årelang proces som lag på lag på lag har udfoldet sig.

Følelser sætter dybe spor i kroppen

Manglende grænsesætning og overansvar sætter dybe spor i krop og sind. Det skaber utallige spændinger, der er i bund og grund er manglende bevægelighed, der kan vise sig som stilstand, fastlåsning, livløshed og lukker af for både muligheder og essens. Jeg har desuden gjort mig selv forkert utallige gange, fordi jeg lod min egen stemme/mening overrule af andre. Og når dertil lægges perfektionisme, så er endnu en marinade skabt og tilsat.

Først handlede det om at sige fra med ord. Det virkede til en vis grad, men hvis energien i ordene ikke stemte overens med budskabet, skabte det energetisk rod. Det betød i praksis, at det var min viljestyrke, overtænkning og udholdenhed, jeg brugte til at arbejde med, og der er al for megen forcering (i hvert fald for mig) i den proces.

Tilsæt bevidsthed

For mig blev alexanderteknik indgangen, da jeg som 26-årig begyndte at få lektioner. Den måde at træne opmærksomheden på, førte til en livsstil med bevidsthed i dagligdagen. Stop op og forny – stop op og forny igen og igen for at frisætte mig både kropsligt og mentalt fra indgroede mønstre og se mine egne potentialer uden skygger. Senere stødte Bachs blomster til rent professionelt. Bikram yoga – klassisk yoga i 40 graders varme – er en af mine personlige favoritter, og senest er doTERRA’s essentielle olier kommet ind i mit professionelle virke. De er både rene og kraftfulde og behøver ikke så mange ord for at forløse. Til decideret grænsesætning kan jeg anbefale Tea Tree og Terrashield, og Cypress -en sand velsignelse – til forcering, perfektionisme og overansvar. Olierne fjerner de energetiske spor helt; de er ordløse og hæver bevidstheden.

Naturligvis er det ikke meningen at skulle udholde alt. Det er meningen at træne bevidstheden, så vi kan se de mønstre, vi er marinerede i – i hvert fald hvis du spørger mig. Herfra bliver det et valg , vi kan tage. Der er heldigvis mange veje til at hæve bevidstheden; det essentielle er at tage beslutningen om at gøre op med de dysfunktionelle mønstre. Nogle livstemaer kan vise sig at være ”a blessing in disguise”, og velsignelsen består i at gøre op med sig selv, hvordan man vil håndtere det. Deri ligger også løsningen til næste skridt.

Helle Sune Jensen er uddannet i Alexander teknik og guider med doTERRA olier. Hun elsker naturen og ser skønhed i alle ting. Hun er jordbunden og har en humor og passion der skinner ud af hende. Hun er et væld af ideer og tanker. https://sensoriet.dk/

Følg Soulguide:
Instagram: http://instagram.com/soulguidedk
Facebook: http://facebook.com/soulguidecom
Twitter: http://twitter.com/soulguidedk
Soulguide.com med indlæg af Alicia http://soulguide.com

Du kan måske også lide