Kæmper du for eller imod noget?

Kæmper du for eller imod noget?

Jeg så et skilt i dag “Pro Black er ikke anti-white”. Jeg elsker det skilt, for det fik mig til at tænke. Bare fordi du er for noget, betyder det overhovedet ikke, at du er mod det modsatte. Det betyder, at du er for noget og ønsker, at det bliver stærkere. Det har intet at gøre med, at man gerne vil have noget andet til at forsvinde.

Jeg kan godt forstå, hvorfor nogen ville tro det, fordi der har været en kamp mellem sorte og hvide i årevis. I samme moment er tidens diskussioner om feminisme. Mænd kæmper som gale mod feminisme, selvom det handler om at gøre kvinder stærke og ikke om at udslette mænd.

Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at man skal opleve kamp mellem farve, tro og køn, når det ikke handler om at udslette andre. Det handler om sameksistens.

I en verden der er så aggressiv og hylder ekstroverte evner, er det vigtigt at huske på, at bare fordi du er introvert, betyder det ikke, at du ikke kan være ekstrovert. Omvendt betyder det ikke, at fordi du er ekstrovert, at du ikke kan være introvert til tider.

Vi har brug for balance mellem sort og hvid – yin og yang – for at kunne være og trække vejret. Alt for mange mennesker kæmper en kamp for en sag, og det er fantastisk, men alt for tit kæmper de MOD noget og ikke FOR noget andet.

I en verden med så mange negative ting er det vigtigt at huske at forblive fokuseret på de positive ting. Det bringer dig intet ud over negative tanker at kæmpe for negative ting. Til tider virker det direkte ondt. Jeg ser mennesker kæmpe mod homoseksualitet, abort og andre ting. De slås med ord og handlinger, som om det vil udslette deres egen måde at leve på.

Jeg kan ikke på en million år se, hvordan to mænd eller to kvinder, der lever sammen, vil ødelægge et andet ægteskab. Jeg kan heller ikke se, hvordan abort er noget, der kommer andre ved. Jeg kan ikke se, hvordan nogen kan kæmpe mod hjemløshed. Men jeg kan se, hvordan man kan kæmpe for, at nogen skal væk fra gaden eller slet ikke ende der. Jeg kan ikke se, hvordan en kamp for kvinder er en kamp mod mænd.

Det handler om fokus! Fokus på at uddanne folk og lære dem, hvordan man ikke bliver gravid. Det er bedre end at give dem skam og få dem til at føle sig endnu værre til mode.

Nu sidder der nok nogen og tænker, at man kan godt kæmpe mod cancer, sklerose og andet. Igen siger jeg flyt fokus – kæmp for en kur, kæmp for at forebygge.

Jeg vil gerne fortælle alle, at de skal ændre deres perspektiv og kæmpe for en god ting og ikke mod noget.

Hvad er din sag, hvad kæmper du FOR?

Hvad er dit positive?

Du kan måske også lide