Tanker om Paris

Jeg er vågnet op til nyheden om Paris. Jeg er som mange andre meget påvirket af det. Jeg ser de sociale medier flyde over med sympatiske opdateringer. Tonen er alt fra uforstående over i de mere grove bemærkninger.

Jeg synes ikke, at hunde har fortjent at blive sammenlignet med mennesker, der gør sådan. Jeg synes heller ikke, at grise fortjener det.

Jeg er uendeligt ked af at verden endnu engang har mistet et stykke af sin fred og tryghed. Det er så sørgeligt, at det skal gå den vej.

Alligevel tænker jeg, at man ikke skal bekæmpe krig med krig. Det kommer der kun flere døde og sårede ud af. Vi skal holde fast i os selv og vores værdier.

Det betyder at vi ikke skal gøre dem, der ikke tænker som os, til skam. Vi skal ikke tale ned til andre, fordi de ikke er som os, vi skal tale med dem og forstå dem. Fra forståelse kommer fred.

Så kan jeg godt høre mange sidde og sige pladderhumanisme, og man kan ikke tale sig ud af alting. De har ret, det betyder ikke, at man skal finde sig i alt, der kommer. Det betyder, at man skal holde fast i sine værdier og huske at give kærlighed og positivitet ud, fordi så kommer det tilbage.

Hvis du giver negativitet ud, så kommer det tilbage. Din tale skal være ren for ud af negative ord, kommer utryghed og i sidste ende krig.

Jeg synes, at Martin Luther King Jr. siger det rigtig godt.

“Mørke kan ikke uddrive mørket; det kan kun lyset. Had kan ikke uddrive had; det kan kun kærlighed. Had mangedobler had, vold mangedobler vold, og hårdhed mangedobler hårdhed i en nedadgående spiral af ødelæggelse.”

Jeg har virkelig tit tænkt, at folk taler så meget om islamificering. Vi skal huske, at det ikke er islam, der gør det her, for den er på samme som Biblen en skrift, der siger, at man skal leve i fred

Det er fundamentalister, der gerne vil bruge islam til at gå i krig. De bruger en tro, der prædiker fred og ro, til krig. Der findes masser af fredelige muslimer, ligesom kristne og andre trosretninger. Hvis man ledte, kunne man også finde fundamentale kristne.

Jeg håber, at du spreder kærlighed, glæde og positive ord. Kun med lys kan vi slukke mørket.

Husk, du kan stadig nå at vinde en julekalender i bloggen her.

Tanker om Paris

Du kan måske også lide