Vælger du dig selv?

Intet der skader en god sjæl og venligt hjerte mere end at bo blandt mennesker, der ikke forstår.

Ali Ibn Abi Talib 

Jeg talte med en veninde den anden dag. Hun var fortvivlet og anede ikke sine levende råd. Hun havde i flere år prøvet at passe ind, prøvet at lægge låg på sig selv, spillet dummere og holdt op med at tale med andre. 

Da jeg kommer ind i hendes liv, er hun stresset, har det helt forfærdeligt og mangler retning i sit liv. Hun forstår ikke, hvorfor hun føler sig for skidt, og hvordan hun er nået dertil. 

Jeg siger til hende, at jeg gerne vil fortælle, hvad jeg ser, men hun skal være klar på, at jeg ikke er en, der lægger fingre imellem. Jeg fortæller hende, at jeg oplever, at hendes familie som direkte destruktiv for hende, at de ikke forstår hende og ikke kan se, hvor fantastisk hun er. 

Jeg fortæller hende, at det er uden tvivl ikke ond vilje, men fordi de ikke forstår, hvad hun er for en størrelse overhovedet. De tror, at de ved det og har et helt klart billede af det, de gerne vil have hun skal være for at kunne passe ind i deres verden. 

Jeg ville gerne have fortalt hende, at de var rummelige og skønne, men det var bare ikke det billede, jeg fik af det hele. Jeg sagde til hende, at hun kunne vælge at være i det og lade dem være med i hendes verden, men at hun skulle holde op med at være en anden for deres skyld, for det gjorde hendes stresset, syg og deprimeret. 

Når jeg taler med veninder, er det noget andet end andre, for de ved, at jeg er en meget direkte person, og der kommer til tider hårde ord fra mig. Hun har valgt at bryde med sin familie for en tid, fordi det var nødvendigt for, at hun kunne finde ro for en periode. Det har varet næsten et år nu, og hun har det meget bedre, har skiftet job, er glad, har tabt sig, og i det hele taget smiler hun meget mere. 

Jeg så en artikel, hvor de talte om, at en stor del af befolkningen skærer deres familie fra, og en eller anden psykolog mente, det blev gjort for nemt. Jeg er et helt andet sted, for jeg mener bestemt ikke, at det er en nem beslutning, og der ligger mange tanker og års problematikker bag. Det er en beslutning, der bliver taget for at passe på sig selv, og ikke en der bliver brugt uden omtanke, fordi nu passer det lige ind. 

Det er, som citatet siger, farligt at leve blandt folk, der ikke forstår, fordi man bliver skadet af tanken om at være forkert hele tiden og ikke at passe ind.

 

Du kan måske også lide

4 comments

  1. Alt har en pris! Det at være i destruktive familiemønstre kan koste liv.. Det har jeg mærket på egen krop og sjæl. Det koster at blive.. Og det koster at gå! Det vigtigste er målet.. Og det må altid være at passe bedst muligt på sig selv.. At finde ind til den kærlighed vi alle indeholder.. Og give os selv den gave.. Og deri finde friheden..
    Jeg er stadig på vej… Øver mig.. Hver dag.. Og tror på det nok skal lykkes ..
    Hvor er det godt gået af din veninde <3 Og flot hun fastholder sig selv der og i det..

  2. Jeg er også en af dem der har brudt med familien, og håber en dag at finde mig selv.