Har du været i parforhold hvor forståelsen af din baggrund manglede?

Jeg har talt med mange kvinder der har været udsat for svigt som børn. Jeg vil så gerne fortælle dem et magisk ord og så bliver alting godt.

Når man har været udsat for svigt som barn skal man arbejde meget hårdere for at opretholde en hverdag. Selv små ting kan blive helt enorme, hvis ikke man formår at finde en rød tråd og holde fast i den.

Jeg talte med en kvinde der var opvokset med voldsomt omsorgssvigt. Hun kæmpede virkelig for at finde forståelsen i at have mistet et forhold til en mand hun var meget glad for.

Han kom fra en ”normal” familie. Han var opvokset med omsorg, kærlighed og ro. Han havde ikke været ude i kriser, ikke været ude for traumer og aldrig skulle kæmpe for liv og død. Hans barndom var god, og han havde det godt.

Kvinden var uendeligt ked af det fordi hun troede det måtte være hende. Hendes skyld og noget hun havde gjort.

En af de ting jeg fik at vide fra mine guides var det havde intet med hende at gøre. Han forstod simpelthen ikke hendes reaktioner, hendes måde at være på. Han var overvældet. Hun havde tænkt han ville være lige den stabile familie hun havde søgt og ønsket så længe. Hun ønskede sig så desperat en rolig hverdag med en familie der kunne være støttende og forstående.

Nu var de gået fra hinanden og hun forstod ikke hvorfor.

Jeg forklarede at det der tit sker er at mennesker med traumer og svigt i barndommen vil så gerne have en rolig, støttende og kærlig familie, de finder nogen der ikke har været ude i svigt og traumer. Problemet er at forståelsen af at have sådan en barndom og den kamp det er at overleve det, mangler.

Når man kommer fra svigt kræver det meget af en partner. Det er stort arbejde  at forstå det kaos der kan være i sjælen og de ar der gør man kan reagere irrationelt. Derfor kan det være en stor fordel at partneren også kommer fra en baggrund der giver en forståelse. Det kan også give problemer fordi to mennesker med ar på sjælen kan give kaotiske tilstande, men forståelsen er essentiel.

Hvis ikke der er forståelse skal man som minnimum have respekt for accept af at det er hvad man kommer fra.

Jeg talte længe med kvinden og selvom jeg så uendeligt gerne ville fjerne al hendes smerte var jeg klar over hun skulle heale selv. Det handlede om selvforståelse.

Mine tanker går til hende fordi hun har mange odds imod sig. Jeg fik et klart billede af hun nok skal opnå det hun så gerne vil, men det vil kræve meget af hende.

Jeg sender hende healing så ofte jeg kan.

Har du været i parforhold hvor forståelsen af din baggrund manglede? tumblr_myebvrTkci1st5lhmo1_1280

Du kan måske også lide

3 comments

  1. Jeg har selv tidligere været i et forhold hvor jeg på ingen måde mødte accept eller forståelse..

    Jeg er rigtig glad for at manden som i dag er i mit liv er mester i accept. Han forstår ikke altid de ting jeg går igennem, men han støtter mig altid 100% og hvis jeg har brug for 3 måneder med dynen på sofaen, så er det helt okay med ham.. Det er det bedste i hele verden..

    Accept er vejen frem..

    Knus <3

    1. Hvor lyder det bare som om du har fundet en der er rigtig god for dig. Hvor fantastisk!