Interview med Jane Faerber fra Madbanditten

Du kan finde alle mine interviews her: Interviews

Her under kommer mit nye interview med Jane Faerber. Hun er en ganske skøn kvinde. Jeg er meget taknemlig for hun har haft lyst til at være med.

 

Jeg har længe haft Jane, fra Madbanditten, i kikkerten som en, der skulle have de 17 spørgsmål i bloggen. Hun er på alle måder skøn. Man kan kun være imponeret over hendes tilgang til verden.
Hun kan skrive på sit CV at have ændret danskernes syn på mad. Det er blevet til ikke mindre end 4 bøger og en fantastisk hjemmeside med gode ressourcer for enhver, der gerne vil spise LCHF.

Du kan finde hendes hjemmeside her: http://www.madbanditten.dk/ og hendes facebookside her: https://www.facebook.com/Madbanditten

 

#1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

Som noget der er udenfor os, noget der er større end os, noget som vi hverken kan se eller røre, men som alligevel kan have stor betydning i folks liv.

# 2 – Hvad er din livsfilosofi?

Jeg tror på en lidt underlig kombination af karma og ansvar. Jeg er optaget af at være ”et ordentligt menneske” og kan godt lide tanken om, at det betaler sig at sende gode ting ud i verden. Samtidig har jeg en overordnet tanke om, at vi hver især har ansvaret for vores eget liv og for, hvordan det former sig. Det er jo dejligt at sidde med det ansvar, når det går godt men også virkelig irriterende, når tingene går skidt, og man ikke bare kan skyde skylden videre. Jeg kan også godt lide idéen om, at vi ikke møder større udfordringer, end vi har styrke til at klare. Så man kan sige, at min livsfilosofi stikker lidt i flere retninger.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

Det er der mange forskellige typer, der er. Generelt inspireres jeg af folk, som har turdet vende om, når de har opdaget, at de var på den gale kurs, hvad enten det var fysisk, arbejdsmæssigt eller noget tredje.

#4 – Hvad gør dig vred?

Det gør mig vred, når vi dømmer hinanden for hårdt eller for hurtigt. Det er så meget nemmere at pege fingre af andre folks fejl, end det er at erkende og arbejde med sine egne. Derfor har jeg også et anstrengt forhold til politik. Jeg vil gerne høre om folks idéer og tro og visioner og ikke om, hvorfor de mener, at modparten tager fejl.

#5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Accept og respekt. Det er vigtigt for mig, at andre accepterer og respekterer mig som den, jeg er, og jeg forsøger at møde andre på samme måde. Vi behøver ikke være enige om alting, men vi skal behandle hinanden ordentligt.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

Jeg er mest taknemmelig for mine børn og for, at de er gode og glade børn i trivsel. Når det er på plads, er alt andet sekundært. Men jeg er også utroligt glad og taknemmelig for, at jeg kan arbejde med de to ting, jeg holder allermest af; nemlig at skrive og at lave (og spise) mad!

#7 – Hvad giver dig glæde?

Det er der bare så mange ting, der gør. Mine børn, min familie, mine venner, at rejse, at skrive, at lave mad, at spise, at bevæge mig, at læse, at grine, at elske… 

#8 – Hvad er det vigtigste du har lært i livet indtil nu?

Jeg ved ikke, om det er det vigtigste, men jeg har lært, at jeg er bedst – dvs. har det bedst, trives bedst, arbejder bedst, formidler bedst – når jeg har hjertet med i det, jeg foretager mig, og det er en overvejelse, jeg har med mig i min forretning, når jeg skal vælge opgaver til og fra.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Det kan skræmme mig at se statistikkerne for fedme og livsstilssygdomme fare opad med raketfart, imens vi har skabt en madkultur, som insisterer på ”alt med måde” og kalder det ekstremt at spise rigtig mad. Det skræmmer mig, at mine børn skal vokse op og lære at navigere i det.

#10 – Hvad gør du når du skal slappe af?

Jeg rejser væk. Mit hjem er min arbejdsplads og jeg er ikke god til at holde rigtigt fri herhjemme. Så vi rejser meget. Ofte ned til min far i Sydfrankrig eller længere væk til fx Asien. Ellers laver jeg tit mad, når jeg skal slappe af, og det er jo lidt paradoksalt, da madlavning også er en del af mit arbejde.

#11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en?

Jeg føler ikke, at jeg har en mission som sådan. Men jeg kan se, at mange kvinder bruger mine skriverier på bloggen og i bøgerne til at lære at slutte fred med sig selv og med tidligere destruktive spisemønstre. Og det gør mig glad og ydmyg, hvis det kan være en del af, hvorfor jeg er her på jorden.

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

Jeg siger egentligt det meste allerede, men hvis jeg var mere modig, ville jeg pakke tingene lidt mindre ind, sige tingene uden omsvøb. Når vi spørger folk til råds, vælger vi ofte at spørge den, vi tror, kan give os det svar, vi helst vil høre. Så i virkeligheden gør jeg ingen en tjeneste ved at servere budskabet pakket blidt ind. 

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

Jeg havde svært ved at blive gravid, og det førte mig ud i en næsten eksistentiel krise. Hvem er jeg, hvis jeg aldrig får børn? Sådan noget… Det var en hård tid for mig, både fysisk og psykisk, og det lagde et kæmpe pres på mit ægteskab. Samtidig var det en ubehagelig konfrontation med en magtesløshed, jeg ikke havde oplevet før, at jeg ikke bare kunne arbejde hårdere og dermed opnå det, jeg gerne ville.

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Mine børn, min mand, min computer og min iPhone. Har jeg de ting med mig, kan jeg fungere hvor som helst i verden.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

Tanken om at møde en afdød gør mig meget utryg, så jeg er tilbøjelig til at sige ingen! Skulle jeg møde nogen, ville jeg gerne møde mine bedsteforældre igen. Bare for at sikre mig, at de har fundet hinanden igen, hvor de end er. 

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

Jeg vil gerne huskes for at være et ordentligt menneske, der gjorde gode ting for folk. 

#17 – Hvilken bog vil du anbefale alle at læse?

Min egen! Haha! Ej, en bog, der har gjort indtryk på mig er bogen ”Afhængighed – din skjulte gave” af Mary O’Malley. Den giver et helt andet syn på de afhængigheder, store som små, som vi alle har, og giver et anderledes bud på, hvordan man frigør sig. Citatet ”Det, du prøver at tæmme, ender med at bestemme” stammer derfra.

Du kan måske også lide