Interview med Mette Glargaard.

Interview med Mette Glargaard.

Jeg har fået den absolutte fornøjelse at interviewe Mette Glargaard. Hun er på alle måder en skarp, sjov og alvorlig kvinde. Hun er for mange mennesker ”damen med ham faren”. Jeg vidste, at hun indeholdt mere. Hun er helt igennem fantastisk og værd at følge.  Hendes svar på mine spørgsmål var dybe og meget skarpe. Mette er et menneske, der inspirerer og får en til at smile.

Du kan finde hende på facebook her: Mette på Facebook

Hendes hjemmeside er her: Mettes hjemmeside

#1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

Jeg opfatter den nok ikke, jeg lever den snarere. Det er svært at sætte ord på, fordi vi er energi, som er manifesteret i en krop for en kort periode, måske for at få en på opleveren, måske for at lære. Men ingen af os ved det – det er det sjove ved det – vi kan gætte og tro på, hvordan vi hver især synes, det er eller må være, men INGEN ved det med sikkerhed. Det er skønt. Den usikkerhed kan jeg godt lide. Den får mig til at fnise. At fnise er meget spirituelt.

# 2 – Hvad er din livsfilosofi?

Jeg tænkte over spørgsmålet, men jeg tror ikke, at jeg har en livsfilosofi. Jeg læser jævnligt citater på Facebook, der minder om livsfilosofier, og mange af dem er smukke og giver mening i nuet, men kan altid bøjes eller modsiges afhængigt af, hvilket filter man ser verden gennem.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

Jeg har før i mit liv læst om kunstnere, der skrev, at ”hvert eneste menneske, jeg møder, inspirerer mig” og ikke rigtig forstået, hvad de mente og tænkt, at det var en floskel. Men nu ved jeg, hvad det betyder, for jeg har det selv sådan. Hvert eneste menneske, jeg møder, inspirerer mig. Hvert enkelt menneske har sin helt egen måde at være menneske på, og det er dybt inspirerende.

#4 – Hvad gør dig vred?

Det er meget sjældent, at jeg bliver vred. Sidste gang var i 2013, hvor etikudvalget i Dansk Psykoterapeutforening pålagde mig skriftligt at undskylde overfor en mand, der havde truet mig på livet. Jeg meldte mig selvfølgelig ud. Den slags tarvelig adfærd er i min verden virkelig ukærlig.

#5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Ærlighed. Nærvær. Respekt.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

At jeg vælger livet hver dag. Min mor og far begik begge selvmord – i 1992 og 2011 – og jeg har så mange gange overvejet den nemme vej ud. Men jeg bliver her. Jeg er simpelthen for nysgerrig til ikke at finde ud af, hvad der gemmer sig om næste hjørne.

#7 – Hvad giver dig glæde?

Så sindssygt mange ting. Små og store. Lige i dette øjeblik sidder jeg på Emmerys i Hellerup og svarer på de her skønne spørgsmål og lytter til noget jazzet, glad musik og nyder en soya chai latte. Det gør mig virkelig lykkelig.

At se solen kaste sit gyldne lys på væggene i mit hjem gør mig glad. At le sammen med en ven gør mig glad. At min kæreste har tænkt på mig gør mig glad. At en veninde deler sig selv med mig gør mig glad.

#8 – Hvad er det vigtigste, du har lært i livet indtil nu?

At der ikke er EN sandhed. Der er kun en sandhed i dette nu, som er min. Den kan være en anden om ti minutter og den kan være en anden for et andet menneske. Den tryghed, som en endegyldig sandhed giver, har jeg ikke længere brug for, og det er en enorm frihed.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Kakerlakker og rutiner er de eneste to ting, der skræmmer mig. Jeg er vokset op i kaos og utryghed. I dag har jeg gjort min forandringsparathed til en styrke, der fører mig ind i nye oplevelser og mennesker med jævne mellemrum. Som en af mine veninder, gennem 20 år, siger: ”Man ved aldrig, hvad der sker med dig, Mette. Den ene dag er du IT-ekspert og underviser i Statsministeriet, og den næste dag er du psykoterapeut med speciale i selvværd. I morgen bor du måske i Californien og skriver filmmanuskripter”.

#10 – Hvad gør du, når du skal slappe af?

Ingenting – det er den eneste ting, man kan gøre for virkelig at slappe af. At beskæftige sit hoved med noget er flugt, ikke afslapning.

#11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en?

At formidle til andre, der har noget tungt i bagagen, at det er muligt at komme ud på den anden side, slippe det og leve fuldt og helt ♥

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

HA! Der er ikke noget, jeg ikke tør sige. Jeg siger det, jeg kan mærke er rigtigt for mig i enhver given situation – med en tilpas mængde af situationsfornemmelse og en opmærksomhed på ikke at projicere. Når der er noget, vi ikke tør sige, er det som oftest på grund af skam eller overansvarlighed – og begge dele er unødvendige selvpåførte spændetrøjer.

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

At blive mig.

At først og fremmeste finde ud af hvem jeg er, lære mig at kende uden filter og skam, lære hvad mine værdier er, og hvad der er vigtigt for mig og så leve det ud uden skam. Det har været og er mit livs ”kamp” – jeg foretrækker at kalde det en helterejse.

Engang – dengang jeg startede på turen – var det hårdt, op af bakke og smertefuldt. I dag er det blevet en underholdende rejse med tilbagevendende pudsige indslag og undren over verden og mig. Det er sindssygt underholdende. Jeg ønsker for alle, der har noget tungt med sig i bagagen, at de må få oplevelsen af, at det bliver lettere, når de får mere og mere på plads inde i dem selv.

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Jo ældre jeg bliver, jo mere social bliver jeg. Det er blevet så naturligt og frydefuldt at dele mig selv med andre og opleve dem dele sig selv med mig, at jeg ikke vil undvære det igen. Som ung var jeg en enspænder, som projicerede utroligt meget på mine omgivelser. Hende har jeg ikke brug for at være mere.

Så længe jeg har mad, varme og tryghed, har jeg ikke brug for mere. Jeg er slet ikke knyttet til ting – afhængigt af rammerne. Bor jeg i det kolde nord i vores kultur, er der nogle ting, jeg skal bruge for at fungere, men på en paradisstrand med kokospalmer og frisk frugt i nærheden, vil jeg ikke savne noget af det.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

En typisk kvinde fra en stenalderboplads. Det ville garanteret være fascinerende at opleve, hvor meget vi har til fælles, og hvor forskellige vores liv er.

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

Jeg har ikke brug for at blive husket, når jeg ikke er her længere. Jeg husker mig selv for det, jeg gør i mit liv, som er vigtigt for mig. Resten er aske og historier.

#17 – Hvilken bog vil du anbefale alle at læse?

Det ville være fristende at nævne en af mine egne – men jeg vil sige ”Gør dig fri af andres misbrug” af Melody Beattie. 70 % af den danske befolkning har berøring med misbrug af en art og den medafhængighed, der dermed er meget udbredt, ville det være dejligt at få skruet lidt ned for, så folk kan sætte sig selv fri i langt højere grad

 

Du kan måske også lide