Kirkebøger hjælper med opklaring når man er død

I går talte jeg med en skøn kvinde der er helt fantastisk! Jeg havde flere gange haft en mand igennem der fortalt han hørte til hendes fars side Jeg troede først det var hendes far, men egentlig mere at det var hendes farfar.

Han forklarede hvordan han havde set ud, og hvordan han havde levet. Hun kunne slet ikke genkende det. Ligemeget hvad jeg sagde var det slet ikke noget hun kendte.

Jeg vidste hvad jeg fik at vide og sagde til hende om hendes farfar slet ikke var sådan. Desperationen var ved at sætte ind. Så fortæller hun at hendes farfar jo ikke var hendes biologiske farfar men der var en kort igennem hendes fars liv.

Jeg var meget overrasket og det gav mere mening for ham kendte hun slet ikke. Hun forstod ikke hvad han ville hende. Jeg forklarede at det har ikke altid noget at gøre med om man har kendt hinanden i levende live.

Jeg slog de oplysninger han havde givet mig efter i kirkebøgerne og sørme om ikke der var han. Lige midt i det hele. Navnet passede og han lavede det han havde sagt.

Det var så opløftende at få den slags beviser serveret.

Jeg har før oplevet at slå ting efter på arkiverne og finde nøjagtig det jeg havde fået at vide. Det er helt magisk og skønt at se ting lige sort på hvidt.

Jeg går nogen gange tur og får at vide hvem der har boet (og stadig bor) i husene og hvad historien er bag ved det.

Jeg tror de synes jeg er lidt underlig på diverse lokale arkiver, men med det sagt kan de jo se jeg har ret.

Hvor er det bare fantastisk!

1419257_36028842

 

Du kan måske også lide

2 comments

  1. Fantastisk beretning :). Jeg kan altså ikke lade være med at være misundelig – på den gode måde. Føler at jeg ville elske at have de evner du har.
    Dejligt at du deler oplevelserne med os andre, det håber jeg du bliver ved med.
    knus fra Irene

  2. Det må være fantastisk befriende, at tingene alligevel viser sig at passe, når du så slår dem efter i arkiverne.