Har du den slags venner?

Har du den slags venner?

Kender du det, når du forventer af mennesker, at de tænker ligesom dig?

Jeg har for nyligt haft en ven, der blev gift og har ændret sig markant. Nu er det kun, hvad konen siger, der gælder, og alt hvad hun tænker, er det rigtige. Det er som om, at hans selvstændighed er blevet taget væk fra ham.

Jeg har kendt min ven i mange år, vi har altid haft det godt sammen. Han er et skønt menneske, som på alle måder har været skøn, altså indtil han blev gift.

Jeg ved godt, at mange tænker, at det er jalousi, men jeg er selv meget lykkeligt gift og ville aldrig sætte mit dejlige forhold til min mand over styr. Det er bare en ven, ligesom jeg har veninder.

Min ven er blevet gift, og dermed ændrede alt sig. Pludselig kan han ikke ses så ofte, han kan ikke holde de traditioner, vi har, og de ting jeg siger, bliver ikke gengivet korrekt eller overhovedet, så jeg kommer til at fremstå som noget, jeg er slet ikke er.

Han er et andet sted i sit liv end mig, og det er tydeligt. Har du den slags venner?

Venskab er mange ting. Det er ikke alle venskaber der holder i mange år, mange løber bare ud i sandet, andre skal der et opgør til at ende det. Når jeg taler om venskaber med mennesker, er det vigtigt for mig at fortælle, at bare fordi man ikke er venner i årevis så betyder det ikke, at det er en fiasko. Det betyder, at man ændrer sig, og at man aldrig står samme sted i årevis. Det er en god ting, og ikke alle ændrer sig i samme retning, med samme hastighed eller ændrer sig overhovedet.

Når du står tilbage og tænker over, hvad du kunne have gjort, så husk at det slet ikke er sikkert, at du kunne have gjort noget. Nogle venskaber er for en periode, indtil man er et andet sted i sit liv.

De venskaber der holder i årevis, er de, hvor man holder dem ved lige. Hvor man husker hinanden, hvor man taler sammen, og hvor man går ud af sin vej for at være venner. Det er vigtigt, at man har venskaber der varer en rum tid, hvis det er, hvad man ønsker, men det kræver arbejde. Uanset hvilket et venskab du har og gerne vil have, så kræver det arbejde at være sammen.

Hvad for en ven er du?

Har du den slags venner?

Du kan måske også lide

4 comments

 1. Jeg har oplevet jer, da alt var godt. Det er så synd, at han vælger at smide det på gulvet… ?

 2. Mine 2 ældste venskaber går 40 år tilbage!!! Der er altså tale om veninder, som jeg stadig ser idag. Bevares vi render ikke hinanden på dørerne, som vi gjorde dengang, men vi har fast kontakt og ses 3-5 gange om året. Jeg tror det er rigtig vigtigt for fastholdelsen af venskaber, at man f.eks. får børn nogenlunde samtidigt, da det er noget der i den grad vender op og ned på ens liv og som fylder og noget hvor man kan sparre med hinanden – på godt og ondt.

 3. Det med venskaber kan være så svært 🙁
  Jeg har selv en ven igennem snart 18 år, som har været meget tæt, men når han får en kæreste, så er det som om venskabet ryger ned på rangliste 99… Jeg har haft sagt noget et par gange, og her er der heller ikke tale om jalousi – men blot om tiden til at pleje et venskab der har holdt en over vande, mens man var igennem mørke tider.
  I starten overvejede jeg at droppe det, men nu er jeg nået til at sige, hvis blot der kan komme lidt tid, så er det godt, og ellers lider det nok en naturlig død, når han ikke tager tiden til det.
  Det er da trods alt lidt bedre end de venskaber, hvor man opdager at det er en giftig slange, som i den grad misbruger en og tager al ens energi, og når alt man kan bruges til er suget ud af en, så bliver man svinet og får af vide, at man er et dårligt menneske!! Sidst nævnte har jeg netop sagt farvel til, og er kuun ked af, at jeg ikke gjorde det tidligere.
  Tror det vigtigste er at være tro mod sig selv – og være ærlig for sin ven og gøre op, hvor meget er venskabet værd for dig <3

  1. Det er præcis det jeg mener <3
   Det er så vigtigt at være tro over for sig selv og vurdere hvad man vil stå model til.