Interview med Thomas Bickham

Interview med Thomas Bickham

Jeg har haft den store fornøjelse at få lov til at stille mine 17 spørgsmål til Thomas Bickham.

Jeg har fulgt ham i mange år og synes, at han er ganske skøn. Det er virkelig dejligt at se de svar, han giver, for han er dyb og værd at læse. Jeg håber, at du nyder hans svar lige så meget som jeg.

Thomas er frisør, stylist, Drag queen, og tv personlighed. Han har været i blandt andet tv programmerne – De fantastiske 5, Big Brother VIP og andre.

#1 – Hvordan opfatter du spiritualitet?

Jo mere jeg tænker på det, desto mere udefinerbart virker det. Jeg oplever, at det er noget, som er inden i mig og uden for mig… det som livet er lavet af.

I et større perspektiv lægger jeg mig op af teorien om, at vi er ånd som fra tid til anden er manifesteret i fysiske kroppe.

# 2 – Hvad er din livsfilosofi?

Jeg ved ikke, om jeg har en decideret livsfilosofi. Jeg bestræber mig på at være så glad som muligt og fylde mit liv med mennesker og oplevelser, som giver mig glæde. Det betyder bl.a. også, at jeg ikke læser aviser, sladderblade eller ser nyheder, da det på ingen måde tilfører mit liv nogen kvalitet.

Jeg tror ikke på karma i gængs forstand, men jeg er bevidst om, hvilken energifrekvens jeg vibrerer på i løbet af dagen, hvilket naturligvis bliver synligt på et fysisk plan i den måde, jeg lever mit liv på, de mennesker jeg tiltrækker osv.

#3 – Hvem er en inspiration for dig?

Jeg oplever, at jeg kan finde noget i alle, som kan inspirere mig. Også selvom det udspringer af negative oplevelser.

Men jeg har lyst til at fremhæve min gode ven (og terapeut gennem mere end 20 år) Mona Daugaard. Hun er det reneste menneske, jeg kender, og jeg tager ofte mig selv i at tænke: “hvad ville Mona gøre i denne situation”… og handler derefter. Hun er mine rødder og mine vinger, og jeg måler mit liv i før/efter, jeg mødte hende.

#4 – Hvad gør dig vred?

Løgn og bedrag. Mennesker som ikke holder deres ord.

#5 – Hvad er det vigtigste i dit forhold til andre mennesker?

Evnen til at være mig selv. Når jeg er det, giver jeg plads til, at andre også kan være det, og så er der skabt et godt grundlag for autentisk kontakt.

#6 – Hvad er du mest taknemmelig for?

Pyha… det er et stort spørgsmål. Mine sanser. Evnen til at se, høre, lugte, føle, tale, fornemme/intuition giver mig mere livskvalitet, end jeg kan udtrykke.

Min frihed.

Mine relationer.

Al den omsorg og kærlighed som flyder til og fra mig. Det er en fest at være bevidst om.

#7 – Hvad giver dig glæde?

Lys, musik, kunst, frisk luft, kærlige relationer, latter, lange våde kys, lyden af vand, duften af regn på asfalt, nyvasket sengetøj, kram, æstetik, natur, betænksomhed, solens varme, flip flops, sand imellem tæerne, positive overraskelser, stilhed, sund mad (især hvis andre laver det til mig), at få læst historier, at udleve mine drømme og se mine ideer manifestere sig… Jeg tror faktisk godt, at jeg kunne lave en meget meget meget lang liste… men det her giver en ide.

#8 – Hvad er det vigtigste, du har lært i livet indtil nu?

At stå ved mig selv.

At det betaler sig at tage sig selv alvorligt… (ikke at forveksle med højtidligt, hvilket bliver ulidelig kedeligt).

At det er vigtigt at have det sjovt.

At udleve mine drømme, uanset om andre forstår det.

At autoriteter (eksempelvis regeringer, kirker, læger osv.) ikke nødvendigvis har ret i alt, hvad de siger… det er OK at tænke selv, og sætte spørgsmålstegn.

At stole på mine følelser og intuition som navigation i livet. At man skal huske at købe en svupper, FØR man skal bruge den.

#9 – Hvad kan skræmme dig?

Kombinationen af store egoer (og små tissemænd), frygt, religiøs fanatisme, uvidenhed, og magtbegærlighed kan godt være en skræmmende cocktail.

Og jeg er heller ikke så begejstret for store edderkopper.

#10 – Hvad gør du, når du skal slappe af?

Det kommer an på, hvilket niveau vi snakker om.

Søvn og meditation virker altid godt på mig, men massage, et godt blowjob (eller en kombination af de to) kan også få mig ned i gear. Brætspil med gode venner, en bog en minkplaid og kogt vand med ingefær og lime hitter også.

Karbad med æteriske olier, jazz og brænde i pejsen.

For mig handler det om at være nærværende. Prøve at slippe den mentale støj og få mit indre sludrechatol til at holde kæft.

#11 – Hvis livet har sendt dig på en mission – hvad er det så for en?

Jeg tror som sådan ikke, at Gud har en specifik masterplan for mig.

Jeg tror på, at formålet med livet er livsglæde.

Vi er her for at nyde det.

Historien om, at man skal yde for at kunne nyde, er blot en af de mange livsløgne, som er trukket ned over hovedet på os… og jeg køber den ikke.

Jeg er kunstner, som udtrykker mig på forskellige måder. Og jeg kan kun skabe, når jeg føler mig forbundet med livet/Gud…. når jeg er nærværende og fuldt til stede i nuet.

Jeg kan eksempelvis mærke, at mit liv giver virkelig mening for mig, når jeg laver musik. Og hvis andre får glæde af de ting, som jeg skaber, er det en bonus.

Selvom jeg ikke er i en skabende proces 24 timer i døgnet, så påvirker det mit liv at jeg fylder det med ting og oplevelser, som glæder mig. Og det påvirker de mennesker, som jeg møder.

Så måske er missionen at leve så autentisk som muligt, og smitte verden med livsglæde J Der er masser af glæde sig over, hvis bare man lader være med at se nyheder 😉

#12 – Hvad ville du sige til andre, hvis du fik modet til at turde sige alt?

Jeg er som udgangspunkt ikke så bange for at dele mine observationer, om end jeg bevidst ikke blander mig så meget i offentlige debatter på de sociale medier.

Jeg oplever, at der ryger nogle gevaldige svinere ud i æteren på daglig basis, hvor mennesker bliver latterliggjort og hængt ud. Det undgår jeg så vidt muligt.

Man skal ikke nødvendigvis sige ALT til ALLE hele tiden. Nogen gange er det ok at holde sin kæft. Hvis man kommer til udtryk på en kærlig, omsorgsfuld og respektfuld måde, så kan man som udgangspunkt sige alt, og med et glimt i øjet kan man komme langt.

Et globalt råd kunne være, at forskellighed er det, som hele vores eksistensgrundlag hviler på. Udviklingen ville ganske enkelt stoppe. Livet er kontraster, og det ene kan ikke eksistere uden det andet. Så selvom du ikke kan lide agurker, er der ingen grund til at udrydde alle agurker fra jordens overflade. Hvis du ikke kan lide dem, så lad være med at spise dem men lad være med at dømme andre, fordi de spiser dem.

Der er en tendens til at ville ensrette os allesammen. Og hvis ikke vi mener det samme, så er vi/de forkerte. Vi er ikke skabt til at være ens, og der er rigeligt plads på jorden til både agurker og appelsiner.

#13 – Hvad har været dit livs kamp indtil nu?

Jeg bryder mig ikke så meget om ordet/konceptet kamp.

Jeg ser det alle vegne… kampen mod kræft, kampen mod HIV, kampen mod fattigdom. Jeg tror på den universelle lov, som siger, at det, vi giver vores opmærksomhed, vokser. Så jeg bestræber mig på at holde fokus på det, jeg ønsker i stedet for det, jeg ikke ønsker.

Men en af mine største udfordringer har været at bryde de mønstre, som jeg blev pålagt i min opvækst. Og her er det passende at sende en varm hilsen til spørgsmål #3, som har hjulpet mig til at kunne nyde spørgsmål #8 i fulde drag og dele glædeligt ud af spørgsmål #11

#14 – Hvilken ting /hvem kan du ikke leve uden?

Jeg læste en gang på en Gajolpakke, at hvis man vil måle sin egen uundværlighed, så skal man stikke sin finger ned i et glas vand og måle hullet, når man trak fingeren op igen.

I det lys er der dybest set ingen, som jeg ikke ville kunne leve uden. Men mit liv er fyldt med mennesker, som jeg ville blive dybt ulykkelig over at miste. Min tvillingebror er en af dem, for han er min helt. Og bare tanken om, at han ikke var her mere, får mine øjne til at sende kærlighed ned af kinderne. ♥

På et helt lavpraktisk plan, så ville mit nuværende liv blive temmelig besværligt, hvis jeg ikke havde min computer og telefon mere.

Og jeg er Guds luksusbarn og står derfor ved, at jeg oprigtigt nyder smukke ting. Det giver mig en enorm glæde at omgive mig med ting af høj æstetisk karakter. Det kan både være i møbler, kunst, arkitektur, men også naturen, hvor man i øvrigt finder den smukkeste arkitektur.

Jeg er absolut et materialistisk menneske, og jeg er åben for al skønhed i verden, som kommer min vej. Jeg tror blot, at det er vigtigt at være bevidst om, hvem der ejer hvem.

Jeg er et åndeligt og fysisk menneske i verden, som har så meget at byde på, på alle plan… også materielt. Så tanken, om at sidde på et bjerg og meditere hele livet og afsige mig alle fysiske og materielle goder, ligger mig meget fjernt. Jeg er livsnyder og vil have en bid af alle kagerne… En stor bid

Jeg har faktisk en gang bestilt samtlige desserter på menukortet, blot for at tage en enkelt bid af dem hver, fordi de allesammen så så lækre ud… bare fordi jeg kunne.

Jeg er nok mere en både og type, end en enten eller type.

#15 – Hvilken afdød ville du gerne møde?

Jeg elsker generelt historie, og jeg ville nyde hvert sekund med nærmest enhver afdød person, som på den ene eller den anden måde har markeret sig eller påvirket historien.

Jeg nævner i uvilkårlig flæng:

HC Andersen, Oscar Wilde, Marie Antoinette, Marilyn Monroe, Hitler (han må have haft en virkelig knoldet afføring som barn, og jeg tænker, at det kunne være interessant at finde ud af, hvor kæden for alvor hoppede af), Walt Disney, Martin Luther King, Prinsesse Diana, Jesus, Nikola Tesla, samtlige medlemmer af den danske kongefamilie, og naturligvis alle dem, som jeg selv har kendt. Det kunne være rart at høre, hvor de er, og hvad de render rundt og laver nu.

#16 – Hvad vil du gerne huskes for?

Den slags egoting tror jeg, at man efterlader her, når man tager herfra. Andre menneskers historier om mig, må de selv ligge og rode med. Jeg går mere op min karakter end i mit rygte.

Det vigtige for mig er, at jeg lever i overensstemmelse med min egen sandhed og kan kigge mig selv i øjnene hver dag… og det kan jeg 😉

#17 – Hvilken bog vil du anbefale alle at læse?

Det var tricky… hmmm… ok… here goes… lidt for enhver smag:

“Guddommelige samtaler” trilogien af Neale Donald Walsh, som udvidede min opfattelse af Gud og relationen mellem mennesker, livet på jorden, alternative livsformer mv. på den mest vidunderlige og oplysende, positive måde. Neale satte ord på det, som mit hjerte altid havde vidst, men min hjerne ikke kunne formulere. Jeg havde mindst en aha-oplevelse på hver eneste side i hans bøger, som jeg har læst mange gange, siden de udkom i midten af 90érne.

“Den guddommelige matrix” af Gregg Braden (som handler om livet ud fra et metafysisk perspektiv).

“Fremkaldt” Susse Wolds selvbiografi. (som jeg kun lagde fra mig en enkelt gang, da jeg skulle på toilettet)

Derudover kan jeg på forhånd varmt anbefale de 12 bøger, som Mona Daugaard har skrevet om livet (se spørgsmål #3) og forhåbentligt bliver udgivet i den allernærmeste fremtid. Jeg VED, at de bliver life changing for alle, som læser dem.

… Og som en lille bonus: Min egen bog om mine skæve observationer på livet (som er skrevet, men endnu ikke udgivet). Jeg lever et liv, som ligger meget langt fra et almindeligt 9-5 liv, og har derfor haft mange usædvanlige oplevelser, som jeg har fortalt på en humoristisk måde. Den udkommer, når det føles rigtigt, og det er jo altid godt at have noget at glæde sig til 😉

 

Du kan måske også lide

4 comments

  1. Skønt interview med mange dybe betragtninger – du er skæppeskøn, Thomas! Og er vild med dit billede 🙂