Kan du sige nej?

Kan du sige nej?

Jeg talte med en kvinde, som havde en virkelig svær periode i sit liv. Hun anede ikke om ville blive i sit ægteskab eller ej, hvilken slags job hun skulle have i fremtiden, og hun var bare på alle måder drænet for al energi.

Det var simple ting Spirit bad mig sige til hende. Hun trængte til at sige nej. Bare nej. Tårerne løb, og hun fortalte mig, at hun aldrig sagde nej, fordi hun orkede ikke kampen. Hun følte, at hver eneste gang hun skulle sige nej, så skulle hun forvare sig selv og sit valg. Det var den nemme udvej at sige nej. Jeg er jo ikke en, der siger ingenting, så jeg fortalte hende, at det var helt forkert, fordi det, i det lange løb, var det hårde valg.

Det, jeg blev vist, var, at hun sagde ja hele tiden, og hver eneste gang mistede hun et stykke af sin selvrespekt og sin sjæl. Det var nemmere lige nu og her at sige ja, men på den lange bane var det en sikker måde at brænde ud og løbe tør for energi.

Har du prøvet at sige NEJ i to uger? Bare sige nej når det føles rigtig. Selvfølgelig skal du ikke sige nej, når det er noget, du gerne vil, eller noget du er nødt til. Har du prøvet det?

“Det er meget hårdere, end jeg troede det ville være” sagde hun til mig efter 3 dage med nej. Hun græd, og hun forstod, hvor meget hun var gået på kompromis med sig selv hver eneste dag.
Oven i hendes opgave med at sige nej, har jeg givet hende en opgave af en anden art. Hun skal hver dag skrive 3 ting ned, hun er taknemlig for i sit liv. Hun kan ikke være kontrolleret af angst eller frygt, når hun er taknemmelig. Det handler om at flytte fokus til de gode ting i livet.

Hun skulle også vælge en karriere, der kan give hende en fremtid med glæde. En af de ting Spirit er virkelig god til i deres kommunikation med mig, er at give billeder og planer for deres karriere. Jeg får helt klare billeder og bliver vist både jobs, koncepter, og planer. Jeg bliver vist, hvordan de kan opnå succes med det, de skal lave, og hvordan de kan finde et sted i deres arbejdsliv, hvor de er glade.

Denne kvinde havde 3 uddannelser bag sig og ville lave noget, der gav mening. Jeg fortalte hende, hvordan hun kunne forene de 3 ting og udvikle et helt nyt koncept til hende. Jeg kan ikke fortælle noget om det endnu, men jeg kan fortælle jer, at det er helt fantastisk! Jeg glæder mig helt enormt til at kunne skrive om det, når hun får det i vandet.

Hun er på dag 3 af sin “sig nej plan”, og jeg vil støtte og tale med hende hele vejen gennem de næste 11 dage, og så laver vi en session for at gøre status.

Ville du kunne sige nej i to uger eller måske sige ja i to uger?

Kan du sige nej

Du kan måske også lide

9 comments

 1. Fantastisk… Glæder mig til at høre mere om hendes udvikling ?
  Og vil selv prøve at sige Nej ?
  Kram

 2. Har hørt det før men tænkt det har da ikke noget med mig at gøre. Pludselig rammer det lige plet, og jeg kan forstå hvor vigtigt det er at kunne sige ja eller nej, når man mener det.

 3. Glæder mig til at følge “jer”. 14 dage er lang tid. Men bestemt også det værd, med den bonus som det giver når man tør bevæge sig ud ud på den tynde is og sige “NEJ”. De første gange kan gøre lidt ondt i maven, men min erfaring er, at jo flere gange man siger nej, jo skønnere “sus” får man i maven, fordi man er tro mod sig selv. Jeg har ikke øvet mig i lang tid, så jeg vil med på jeres rejse – som jeg vil glæde mig meget til, selvom den bliver hård. Pøj pøj til jer som også skal prøve det af. ???. Rikke

 4. Det kunne næsten være story of my life. Jeg har både selv og ladet over skride mine grænser helt vildt i mange mange pr. 2016 blev så året hvor jeg blev tvunget til at rydde op i mit liv.

  Derfor glæder jeg mig til at høre mere om denne historie.

  ILYG

 5. Jeg trænger så meget til at sige NEJ. Jeg er med! (Stakkels børn…)