Bliver du ikke træt?

Bliver du ikke træt?

Jeg var til fødselsdag hos en skøn veninde i går. Jeg er sådan en, der med omhu, vælger hvad jeg har lyst til at deltage i, for ikke at blive overbelastet.

Jeg kendte ikke særlig mange af de andre der var kommet, men en af kvinderne havde jeg mødt før. Hun er ganske fantastisk, og virkelig en der har en mening om tingene. Jeg har talt med hende før, og jeg elsker at tale med hende.

Vi blev enige om, at mange troede de var clairvoyante uden at være det, ligesom nogle tror at de er frisører, hvis bare at de har en saks i hånden.
En af de andre mente, at hendes mand ville have godt af tale med mig. De havde mistet et barn, og ville gerne der var kontakt. I samme øjeblik trådte drengen igennem. Han fortalt om deres forhold, om en paraply og om en amerikansk fodbold. drengen lod mig høre en uendelig smuk sang af Eric Clapton, Tears in Heaven. Jeg elsker den sang.  Jeg fortalte at det var den jeg hørte, og det jeg sagde, gav mening for hende. Det var så fantastisk!

Jeg talte med nogle af de andre, og det samme spørgsmål kom op igen og igen:

”Bliver du ikke enormt træt når du hele tiden får input”

Jeg er blevet spurgt om netop det, mange gange før. Det er ikke fordi jeg ikke gider svare, men jeg synes det er lidt sjov det er det samme alle spørger om.
Og jeg bliver da træt engang imellem, men det er ikke fordi de døde står og snakker. Det er oftere fordi, de levende larmer.

Jeg er meget lydfølsom, og når mange mennesker taler på en gang, bliver jeg meget træt. De døde ved godt, at hvis de bombarderer mig med lyde, billeder og andre indtryk, så bliver jeg helt flad – så det lader være.

Jeg har jo altid haft de input, så jeg har fundet en balance med den anden verden. Når jeg møder mennesker jeg ikke kender, aner de jo intet om hvad jeg kan holde til.

Jeg kan godt lide at mennesker er nysgerrig og spørger. Lad det endelig ikke stoppe dig, at jeg får det samme spørgsmål hele tiden. Jeg kan godt sige fra når det bliver for meget.

 

Du kan måske også lide

5 comments

 1. Interessant emne og jeg blev helt berørt af det med drengen. Smukt.

  Jeg kender det alt for godt med at være følsom og ikke kunne havde for meget larm og støj. Jeg bliver osse drænet og især hvis folk taler meget højlydt, så bliver jeg så negativ påvirket og usikker. Siger som oftest, er du ikke sød og dæmpe dig, du stresser mig.

  Spændende hvad du finder på i give away

 2. Jeg har i mange år været ekstrem støj følsom. Det kan være nok, at gemalen laver mad eller lign.

 3. Det var en skøn aften og jeg er Så glad fo at du kom. Uden dig var aftenen ikke blevet den samme.
  Jeg kan godt forstå din reaktion når folk spørger om det samme spørgsmål. Men jeg har jo også selv spurgt om dette flere gange, men når du siger det kan jeg da godt selv høre at det lyder dumt. Når jeg så ser indad så tænkte jeg jo ikke sådan som du forklarer, da jeg i det pågældende øjeblik spurgte dig. Før jeg kendte dig som jeg kender dig nu, tænkte jeg at det måtte være sådan at du hørte et stort virvar af stemmer og lyde hele tiden. Altså sådan som det var i går da 13 høns sad og snakkede i munden på hinanden. Jeg ville selv blive træt, omend meget meget træt, for det ville være mega træls at have så meget støj i hovedet hele tiden. Når det så er sagt, så er det jo nemt for os andre at tænke den tanke at du bliver træt fordi vi ikke kan det du kan og ikke oplever det du gør.
  Men kære Astrid jeg er glad for at du er lige præcis dig, for du giver noget ganske særligt når du er i rummet, hvad enten man spørger dig om noget eller om man bliver spurgt. Jeg har nydt godt af lige prøcis det det du har at sige til mig mange gange og jeg elsker det hver gang.

 4. Sikke en fin historie med drengen. Tears in Heaven er så smuk og giver også for mig en dybere mening 😉
  Men ja, med en lidt speciel “profession” følger mærkelige og uforstående spørgsmål – så er det godt, at du også omgiver dig med dejlige varme og rummelige mennesker – og forstår at trække dig, når du har brug for ro 😀

 5. Der findes mange underlige spørgsmål. Tit handler det om at “kikke bagved”… er det klodset formulering af ægte interesse eller bare “ord-lir” for at sige et-eller-andet 🙂