Har du lært noget i ferien?

Har du lært noget i ferien?


De sidste mange år har familien og jeg været på sommerlejr hvert år. Jeg elsker sommerlejre, hvor vi møder nye mennesker, taler med gamle venner og slapper af.

Jeg har en skøn veninde, hun er meget spirituel og en fantastisk person. Normalt bruger vi meget tid sammen på sommerlejr. Dette år var anderledes.

Hun brugte tid med andre mennesker, og hun lavede ting, jeg normalt ikke ville forbinde med hende. Jeg så og talte med hende nogle gange og elskede det. Hun er virkelig en, der kan sætte perspektiv på ting.

Hvert år er der nogle mennesker, jeg ville ønske, at jeg nåede at se mere. Dette år var hun en af dem. Jeg ved, at hun havde ting, hun skulle lære fra andre i år, og nogle af de mennesker, hun omgav sig med, var usunde for hende. De er ikke dårlige mennesker, de ser bare ikke hendes spiritualitet og sensitivitet. Sådan som jeg oplevede det, havde hun brug for at sige fra over for usunde ting i år, og det var en læreproces.

Da vi kom hjem, talte jeg med hende. Hun fortalte mig, at hun havde hygget sig men vidste, at hun havde været mellem (for hende) usunde mennesker.

Vi talte i lang tid, og hun vidste, at en del af denne sommerlejr var at lære at se, når nogen var usunde for hende og flytte sig væk fra det. Hun lærte noget om sig selv, og om hvordan hun skulle passe på sig selv.

Jeg fortæller tit folk, at alting er en chance for at lære mere. Hvis dine tanker og fokus er på negative ting og ikke på det faktum, at du kan lære noget, så vil du ende med at være ked af det.

Hvis du vil have det meste ud af livet, må du erkende, at der er en læreproces i alting. Jeg har hørt mange sige, at det kræver enormt meget at lære. Til tider er læreprocesserne at lære at modtage kærlighed og gode ting.

Jeg ved, at mange mennesker siger, at livet er hårdt og frygteligt. Det kan være et fantastisk og godt liv.

Husk at der er en læring i det meste, og det kunne være en fantastisk glad læring.

Du kan købe plakaten ved at sende mig en mail her

breatheandtrust_purple_us

Du kan måske også lide

3 comments

  1. Jeg oplevede, at vi ikke skulle ret meget i denne sommerferie, fordi vi har 2 drenge med udfordringer og nu også diagnoser. Den sidste uge af vores fælles ferie valgte min mand så at tage til Læsø og besøge sin bror og søster. Den yngste fik tilbudet om at komme med far og hunden, men han valgte at sige nej tak. Så jeg var alene hjemme med begge drenge men UDEN hunden og manden i 6 dage mens jeg holdt ferie. (Jeg er hyppigt alene med både drenge og hund i de travle hverdage, mens manden er på forretningrejse.) Jeg lærte at stemningen, når min mand og hunden var væk, er helt anerledes. Jeg nød seriøst, at de ikke var der. Jeg kunne dog godt have haft brugt, at bilen var hjemme, så vi kunne have taget nogle steder hen uden at udfordringerne med benytte offentlig transport for den stores vedkommende spillede ind. Jeg fik pludselig overskud til at få gjort ordenligt rent og ryddet op. OG det hele var pænt og rydeligt og rent og roligt lige indtil 5 min. efter af manden og hunden returnerede sidste mandags. Så kunne jeg igen mærke hvordan hele stemningen bare ændrede sig, som om et tungt gardin blev trukket for.

    1. Hvor er det godt du lærte noget, og mærkede efter. Din sjæl har godt af de erkendelser.

  2. Puh. Sommerlejren og hele sommerferien var en laaaang læring for mig. Jeg havde en rædselsfuld ferie – på nær lyspunkter hist og her❤️- men jeg sidder her nu på min første arbejdsdag og har lært en masse om mit samspil med familien, at jeg skal følge med børnenes udvikling og at jeg stadig dermed har meget, jeg skal lære.

    Til gengæld er jeg allerede så træt som et alderdomshjem og trænger til ferie…