Holder du fast i det, du allerede ved?

Det smukke ved at lære noget er, at ingen kan tage det fra dig igen –

B.B. King

Jeg har virkelig mødt mange mennesker, der kommer til mig i håb om, at jeg kan sige noget magisk, der gør de straks får det nemmere, og de ikke skal arbejde for forandringen i deres liv.

Det ville være virkelig skønt, hvis jeg havde en sætning, en formel eller en pille, som gjorde, at folk ikke behøvede at lære nye ting, ændre noget eller indse, at de selv har en part i deres liv.

Rigtig mange sammenligner sig selv med andre og tit med et liv, andre slet ikke lever. En kvinde kom til mig en dag, da jeg hentede en veninde på stationen. Hun mente, at jeg måtte vide, hvorfor hun aldrig fik de ting, hun gerne ville have, men alle andre gjorde. Det var helt tydeligt at hun på alle måder mente, at andre havde det bedre og var mere succesfulde, mere glade og havde den rigtige partner i livet.

Jeg fortalte hende, at hvert menneske skal lære noget nyt og anderledes. Hver enkelt skal finde ind til det, de skal lære og den vej, der giver dem glæde og ro. Det er klart, at det kan være belastende, hvis man kun omgiver sig med mennesker, der har travlt med at fortælle om de ting, de har købt, gjort og hvor de har rejst hen. Det giver et helt skævt billede af andre, fordi fokus er udenfor kroppen, på ting.

Hvis du kun holder fast i de ting, du allerede ved og ikke stiller spørgsmålstegn ved dig selv og de mennesker, du omgiver dig med, så vil du ende med at stræbe efter noget, der var. Mennesker udvikler sig hele tiden, og det menneske, du var i går, er du ikke i dag.

Livet bør altid gå med at lære mere, at udforske verdenen og se andre vinkel på tingene. Hvis du holder fast i det der var og ikke lærer nyt, sidder du fast.

Hvis du skal lære nye ting så start med noget, der virker spændende for dig. Noget der giver dig ro og glæde.

Personligt lærer jeg nye sprog, når jeg skal udforske min verden. Jeg elsker at lære nye ting, og spirit giver mig rigtig mange muligheder for at udvide min verden, og sprog er bare endnu en.

Dagens gode råd er at lære noget nyt.

Hvis nogen fortæller dig, ”det kan du ikke” så mener de virkelig, ”det kan jeg ikke” – Sean Stephenson

Du kan måske også lide

8 comments

 1. Igen har du ret – et kærligt spark.

  Men det kan være svært, når jeg ind imellem syndes jeg står stille, minder jeg mig om at jeg faktisk rykker mig i det hele og store billede.
  Og som sagt at rom ikke blev bygget på en dag.
  Det vigtigste er, at det går frem..

  1. Det er nemlig essensen, at selvom hverdagen kan virke til at stå stille så rykker det store billede. Man skal huske man kan ikke være andre og deres vej, men kun sig selv

   1. Jeg er også holdt op med at kigge på alle andre – der var hvor jeg tænkte ” jeg gerne være dem og opnå det samme “.
    MEN så er jeg jo ikke mig – jeg holder fast i håbet, med at jeg er på vej og nok skal nå derhen i mit helt eget tempo..

 2. Ja græsset er ikke altid grønnere hos naboen, men hvis det var, hvem siger så mit græs skal være grønt for at gøre mig glad….. Jeg har snakket meget om det med en veninde. Hun blev meget provokeret af at læse hvad mange andre kan, gør, får og oplever….. skrevet af dem på facebook. Hvis man ikke kan glæde sig på andres vegne, så lad være med at læse det. Lykken er ikke det man skriver ned for at vise andre, men det man oplever indeni selv.

 3. Er vild med ordsproget
  og nå ja, så har du for øvrigt også ret i det andet 😉