Intuitiv øvelse 4 – resultat

Intuitiv øvelse 4 – resultat

 

Manden på billedet er Knut Hamsun. Knut Hamsun var en norsk forfatter.

Han levede et fattigt liv i Norge og kom allerede tidligt ud og tjene til dagen og vejen. Han blev skilt fra sin familie tidligt og levede et hårdt liv. Han kom i praktik som rebslager og begyndte allerede der at skrive noveller og digte.

Hans mest kendte novelle er nok ”Sult” fra 1890, hvor han skriver semiautobiografisk om en ung mand, der bliver næsten sindssyg af at sulte og leve i absolut fattigdom. Den formede meget litteratur op igennem tiden.

Han modtog en Nobelpris i litteratur i 1920 for sine mange skriverier. Han er, af flere af de store mennesker gennem tiderne, beskrevet som en af verdens største nyromantiske forfattere.

Knut sympatiserede med tyskerne både under Første og Anden Verdenskrig. Han var en indædt modstander af britisk imperialisme og russisk stalinisme. Under Anden Verdenskrig gav han sin nobelpris til den tyske propagandaminister Goebbels.

Der kom en stor retssag, hvor Hamsun var anklaget for at være landsforræder. Han blev indlagt på et psykiatrisk sygehus, for at man kunne vurdere, om han var i stand til at forstå sine handlinger. I indlæggelsen vurderedes det, at han var permanent svækket i sindet.

Under sin indlæggelse skrev han et af sine store værker.

Han var gift to gange. Andet ægteskab holdte i lang tid og til hans død.

Af de følelser, der ville give mening at få ind, er:

Sult

Ensomhed

Vrede

Ord og skriverier

Fordømmelse

 

Du kan måske også lide