Intuitive øvelse #11 – Resultat

Langston Hughes

Født 1. februar 1902 i Joplin, Missouri
Død 22. maj 1967 i New York

Langston var amerikansk poet, forfatter, social aktivist og forfatter af skuespil.

Han var en fremtrædende sort mand i et USA, der var raceadskilt og havde stærke meninger omkring netop det.

Hans forældre blev skilt, og hans mor rejste rundt for at finde arbejde. Derfor er han opvokset mest hos sin mormor. Det var en svær tid for amerikanere med afrikanske aner. Efter hans mormor døde, kom han til nogle venner af hendes i to år, inden han igen kom hjem til sin mor. Denne gang boede de i Illinois.

I sine unge år havde han er skidt forhold til sin far. Hans far var flyttet til Mexico, og Langston tog derned for at overbevise sin far om at betale for at han kunne komme på universitet. Faren ville kun betale, hvis det var ingeniør, han læste til. Han godtog det, trods det ikke var hans drøm. I 1922 forlod han universitetet, fordi der var racistiske undertoner, som han kaldte det.

Han var tiltrukket af Harlem, New York. I årene efter han forlod universitet havde han småjobs, indtil han fik job på et skib. Her rejste han til Europa og Vestafrika. Han endte en tid i Paris. Han gik igen på universitetet, inden han igen rejste blandt andet til Sovjetunionen. Han blev ved med at have sit faste hjem i Harlem.

Han var frontmanden i det mange kalder “jazzpoesi”. Han skrev aktivt om kommunisme, og fordi der var så mange raceproblemer i Amerika, virkede det attraktivt i forhold til det opdelte USA. Der er lavet en film om ham i 1989 – “Looking for Langston”.

Der har været mange mange priser også efter hans død. Han var en meget produktiv mand, der på alle måder gjorde sig bemærket for sin sine udtryksform og skarpe holdninger.

Han var kendt som homoseksuel men var meget diskret omkring det, da især hans far ikke var spor venligt stillet over for det. Det blev aldrig offentlig viden, at han ikke var til kvinder. Det gav en helt speciel karakter til hans skriverier. Mange mener, han ligesom Walt Whitman, skrev sin seksualitet ind i sine bøger og stykker som kode.

Han døde efter komplikationer, der stødte til en operation i maven for cancer.

Følelser du kan have mærket

Ensomhed
Vrede (uretfærdighed)
Skriverier
Udtryksform (skarp og præcis i tonen)
Harlem
Jazz
Rejserintuitiv øvelse #11

Du kan måske også lide