Kan du hjælpe andre?

Kan du hjælpe andre?

Jeg har været mange år om at forstå en vigtig ting. Der er mange behandlere i denne her verden, der hjælper andre mennesker. De er læger, psykiatere, psykologer, psykoterapeuter, alternative behandlere og andre.

Jeg har mødt rigtig mange behandlere i mit liv, i forhold til alle de ting jeg har været igennem. Det har været alt fra læger, over ergoterapeuter, til psykologer og videre til clairvoyante. Der har været gode, dårlige og elendige behandlere.

Jeg har gennem mange år tænkt på, hvad der gør, om jeg kan få hjælp, eller at de ikke forstår at hjælpe.

Da jeg i dag talte med en veninde, og jeg fortalte om en, der mente at være behandler. Det var et forløb, der var fuldstændig knusende for mig, da det bagefter var tydeligt, hun mente at være ekspert og egentlig bare overførte alt sit eget på mig. Jeg har siden tænkt meget over, hvad jeg kunne have gjort for, at det ikke var gået så galt. I bagklogskabens evindelige lys kan jeg godt se, at det slet ikke handlede om mig. Det handlede om hende, og alle de ting hun så i sig selv. Det hun gerne ville gemme væk hos sig selv, var det, hun påpegede hos mig. Jeg indeholdte slet ikke den grad af de ting, hun mente, jeg hørte ind under. Det var konstant, at hun påpegede, at jeg gjorde ting mod andre for at skade dem. Reelt var det hendes egen frygt for at skade andre. Hendes skræk for at hun ville ende som sin mor.

Den samtale med min veninde i dag fik mig til at tænke over, hvem der kunne hjælpe hvem.

Det jeg fik at vide, da jeg spurgte mine venner, i den anden verden, var som følger.

Man kan hjælpe andre, hvis de er på et bevidsthedsniveau under dig. Hvis du har gennemlevet mere (også gennem andre liv) end den, du skal hjælpe, kan du bruge de erfaringer, du har og drage nytte af dem. Det vil sige, du er længere i dine liv end den, du vil hjælpe.

Hvis du derimod enten ikke kan overkomme de ting, du har været igennem i dit eget liv eller ikke har en højere bevidsthed end dem, du skal hjælpe, kan du ikke hjælpe dem. Det er ikke muligt at hjælpe andre, der forstår mere, end du gør. Der vil være ting, du kan sige, der kan hjælpe, men som helhed kan du ikke hjælpe vedkommende.

Det vil sige, at den person, jeg talte om tidligere, ikke kan hjælpe mig, fordi hendes bevidsthed ikke er langt nok i forhold til mig. Hun hænger fast i sine egne ting og kan ikke se ud over dem.

Det giver mig en ro at vide, at det ikke handler om mig men om hendes udvikling.

Når du skal lede efter en, der kan hjælpe dig og bringe dig til næste niveau i dit liv, skal det ikke være en der er lavere eller lige med dig. Som udgangspunkt kan alle bringe noget til hinanden. Det er bare om man, som behandler, ved nok og er langt nok til at hjælpe andre.

Det er uden tvivl en forenklet udgave af alle de ting, der er i spil, og det kommer an på, hvad du skal have hjælp med. Men når vi taler om menneskelig og spirituel udvikling, er alt for mange ikke langt nok til at hjælpe andre, men kender ikke begrænsningen.

Jeg håber, hvis du skal have hjælp, at du finder en, der er langt nok til at kunne hjælpe dig.

 

Du kan måske også lide

8 comments

 1. Dit indlæg falder lige som, det er tanker der rører sig inde i mig
  Med det jeg skal igennem

  Om jeg kan hjælpe andre og de få gavn af mig, ved jeg ikke? Ofte føler jeg ikke andre forstår mig og det er nok, som du skriver fordi vi ikke er samme sted.

 2. Ja,det føles rigtigt. Jeg har været på Messer, hvor jeg først havde behov for at møde foredragsholderen inden foredraget, og så ofte har valgt det fra. Men samtidig følt at det kunne være givende for de venner jeg var sammen med….
  Er i tvivl om det kan sammenlignes med at give/få beskeder fra afdøde…, om det har noget med erfaringer/ niveauer at gøre.

  1. Det kan man godt sammenligne. Det er svært at formidle følelser og tanker fra den anden side man ikke kender. Derved bliver chancen for at sige det forkerte meget større.
   Det er i højeste grad et spørgsmål om hvor man er i sin udvikling hvor meget man får igennem.

 3. Det giver rigtig meget mening for mig, det du skriver. Har oplevet at en ven f.eks. får rigtig meget ud af at komme til behandler, mens jeg absolut ikke fik det. Til gengæld har jeg endnu ikke oplevet, at dem jeg har sendt videre til f.eks. den osteopat, som jeg med succes har brugt gennem snart 20 år, ikke har fået noget godt ud af et besøg hos selv samme osteopat.

 4. Jeg forstår hvad du siger Astrid, derfor havde jeg også svære ved at arbejde med de ting da jeg var yngre, følte jeg skulle have erfaringer fra dette liv. Når erfaringerne så er kommet, har de føltes meget genkendelige. Har altid følt mig “gammel”, men det må jo så være erfaringer høstet fra tidligere liv…

 5. Jeg lærte engang, at det ikke hjælper at sidde med en mer-viden end den man skal hjælpe, hvis man ikke kan formidle tingene, så vedkommende forstår det. Det er altid afsenderens ansvar, at modtageren forstår budskabet , hvis ikke, må man omformulere det man vil have at modtageren skal forstå – og det gælder i alle livets forhold 🙂