Må kvinder have flere mænd?

Det er ikke så længe siden, jeg skrev om polygami. Overskriften gjorde flere meget vrede, og det var tydeligt, at de ikke havde læst selve indlægget. 

Det var meget sjov at se, at stort set alle skrev, at de ikke ville have en mand, der ønskede flere koner. For dem handlede det i det store hele om, at han skulle have nok i dem og ikke andre. Udgangspunktet skal ikke være i en selv, men i kærligheden, for kærlighed er altid uselvisk.   

Et par skrev, at det er bigami, og nej det er slet ikke det samme. Det er rigtigt, at der er flere parter i bigami, men forskellen er, at de (ofte kvinder) er ikke bekendt med de andre i forholdet. Det er ulovligt, for det er bedrageri. I polygami er alle indforståede med det og lever sammen. 

Jeg smilede, da jeg så, at en del kvinder skrev, at det var diskriminering, at kvinder ikke måtte have flere mænd. Det var virkelig noget, de var passionerede omkring. Jeg smilede, fordi det var tydeligt, at de ikke havde læst mit indlæg men reagerede på overskriften. 

Mit budskab i indlægget var, at uanset om man var mand eller kvinde, der havde flere koner eller mænd, så var det ok så længe, at de havde det fint. Mit budskab var, at så længe ingen blev skadet, og alle var glade, så var det for mig lige meget, hvor mange der var i forholdet. 

Jeg har været virkelig beæret af at møde en fuldstændig fantastisk kvinde, der lever i et forhold med flere mænd. De er alle med på og indforståede med forholdet. 

Jeg er meget nysgerrig omkring hele opbygningen, for det er jo ikke hver dag, at man får lov til at møde mennesker, der lever polygamt. Hun lever med to mænd, og de er begge med på ideen. 

Jeg forstår hende rigtig godt, fordi fokus hos hende er kærlighed og samhørighed. Det er så fint at se hende være i gode hænder, og mænd der elsker hende, og hun elsker dem. 

Jeg kan godt se, at der vil være mennesker, der ikke forstår det, fordi det ligger langt væk fra deres eget kodeks. Det gør ikke, at de har ret til at dømme, at deres kodeks er bedre end andres. 

Hvis en eneste bliver skadet, så er jeg stærkt imod, at man lever i den slags forhold, men så længe ingen bliver skadet, og ingen lider nød, så er jeg helt med på ideen. 

Min bundlinje og det jeg så gerne vil folk, er, at folk lever i en verden, hvor de har det godt, tænker på andre mennesker og er fyldt med kærlighed. 

For mig er kærlighed, det alting handler om. Om man finder kærlighed og glæde i polygami eller ej, så handler det om, at alle har det godt. Det lyder meget blødt, men kærlighed er essensen af alting.

 

Du kan måske også lide

7 comments

  1. Om det er kvinder der har flere mænd, eller mænd der har flere koner, det er jo op til den enkelte. Jeg er via oplevelse i mit liv blevet gjort mere “klog”. Jeg mener man har ansvar for sig selv og hvad man vil finde sig i/ udsætte sig selv for. Så det må være op til den enkelte at mærke efter og forholde sig til om man ønsker det eller ej. Andre kan ikke gøre skade på dig, uden du giver lov. Ved godt det lyder flot, men oplever man, at der ikke kan siges fra, tror jeg det er meningen at situationen skal lære een det, desværre nogen gange mere hårdt end andre.

    1. Jeg ved godt mange siger at man kan kun såres hvis man tillader det, men jeg er faktisk ikke enig. Der er omstændigheder der gør at kroppen går i chok, eller bliver traumatiseret og det kan man ikke stoppe uanset hvad man gør. Det kan man heale og så tillade sig selv at heale, men man kan ikke stoppe at man bliver skadet.

  2. Det er jeg med på, og har forståelse for. Men har selv oplevet situationer, hvor jeg burde have sagt stop, men har nok ikke været klar til det. Er også klar over at man ikke kan sige til en person, at vedkommende skal tage ansvar for sig selv og bryde ud, hvis vedkommende ikke selv er klar eller kan se/ mærke hvad der et bedst.

    1. Uha hvor er jeg enig med dig Birte, jeg står selv i en sådan situation hvor jeg ikke føler mig helt klar eller ikke mener at mærke 100% hvad der skal ske. Ikke behageligt, slet ikke når alle omkring en mener de ved hvad jeg bør gøre. Så ubehageligt at føle den uvished om hvad jeg bør eller ikke bør gøre.

  3. Ja, det må de gerne. Hvis de vil. Jeg havnede engang i et forhold, som jeg burde have forladt, men jeg endte med at have en ekstra ved siden af. Det gik sådan set fint, indtil kæresten sagde til mig “Jeg ved godt, du ser en anden, men det er okay, så længe du er min kæreste” Lige der mistede jeg alt for ham. Hvorfor havde han ikke lyst til at være en ‘hel’ mand for mig?

  4. Annika. Ja folk tror altid de ved bedst, men man skal være klar til det/ afklaret. Gør man det ikke fuldt ud, bliver det værre for en. De bedste venner er dem der er der for en, uanset hvad man vælger at gøre og hvornår. Ønsker dig det bedste.