Sorgen har forskellig karakter

Sorgen har forskellig karakter

Døden ender livet, men ikke forholdet til andre. – Mitch Albom

2015 er et forandringsår. Det er et år med mange forandringer og nye ting. Det handler ikke om mig alene men om mange mennesker. Allerede nu kan jeg se, at mange forlader denne verden både for at lære andre noget og for selv at lære.

Det har været en weekend med dødsfald, der kan virke totalt håbløst meningsløse.

Når børn dør kan det være næsten umuligt at se en mening. Jeg vil på ingen måde komme med en forklaring, for det virker håbløst, at små mennesker skal dø. Når der er flere på én gang, er det virkelig uforståeligt. Det er så svært at stå på sidelinjen og intet kunne gøre. Jeg kan håbe, at der læses med, og kærligheden fra os andre kan mærkes.

En anden sorg

I den anden ende af livet har weekenden også budt på et ikke helt ældre men godt op i årene menneske, der er så elsket og nu så tæt på at forlade os. Den sorg er også stor, men på en anden måde end når børn forlader os

Jeg har talt med en skøn kvinde, der har så svært ved at være på jorden, og som i sine tanker er tæt på at forlade os også. Hun har uden tvivl en mission i livet, men det er ikke altid nok til at kunne være her. Det er så svært for hende at finde sin ro og balancen i at være menneske. Hun er helt sikkert en engel i menneskekrop, der kæmper med at være i en verden, der ikke ligner hendes sind.

Jeg ville så gerne, at mine evner og kræfter kunne redde nogle stykker fra deres vej og læringsproces, for den kan virke umenneskelig. Jeg håber, at I passer på jer alle sammen derude i verden. Husk at du er i en proces, og den slutter også igen.

Jeg sender tanker til de efterladte, der er i så svært et sted lige nu. Jeg tænker på dem, hvor de er ved at miste og den skønne kvinde, der mangler at se, at hun er en engel.

Hvis du er bange for at dø, er du bange for at leve

 

Du kan måske også lide

7 comments

 1. Jeg havde en gang en instruktør der sagde, at man man bare skulle give den gas når man spillede teater, for man kunne alligevel aldrig nå livet til sokkeholderne. Når jeg læser denne blog forstår jeg godt hvad han mente. Jeg sender alle godt tanker til dem der føler sig alene. Til hvor livet er nået helt op til knæene.

  1. Det er godt sagt for det kan være så utroligt svært at måle med livet 🙂

 2. Det er så rigtigt det der er skrevet.
  Det virker altid urimeligt når nogen skal herfra før tid,.. før den tid vi mener at kende. Vi kan kun lytte og sende kærlighed og omsorg, indtil de efterladte finder en måde at være i det. Selv om man får en forklaring på hvorfor tingene er blevet sådan, vil vores sind, herpå jorden, ikke kunne forstå og acceptere det med det samme.
  Jeg arbejder med døden på mit arbejde, det lyder så hårdt, med det er noget af det bedste ved mit arbejde. Fordi det er med mennesker der har levet et liv, og som jeg kan hjælpe herfra, det er næsten altid en positiv oplevelse.
  Astrid, at du oplever så meget omkring dig nu, kan kun være fordi du er udvalgt til at hjælpe de ulykkelige. Det er hårdt, men stort.
  Alt dette er skrevet i kærlighed.

 3. Hej Astrid. Dine ord om at, miste, er godt skrevet, mange mister livet,i en tidlig alder og vi efterladte har, svært ved at, se meningen med det, det gør så utroligt ondt, at miste dem der står os nær, og smerten og savnet er svær i hverdagen, og de kloge siger at, tiden lægger alle sår, men vi er alle forskellige, og bærer vores sorg forskelligt, så vær altid tålmodig, og vær ved din sorg, det er en naturlig ting i livet vi alle kommer i berøring af, i vores liv.