Anmeldelse -Bliv ven med din skyggeside

Af Stine Watkins

Lene Lund Jørgensen – ”Bliv ven med din skyggeside”

En kollega irriterer, et udsagn gør ked af det, en vrede ulmer, og pludselig er man ked af det uden egentlig at vide, hvad der præcist gik forud. Chefens kommentar over frokostbordet rammer som en mavepuster. Er du styrende eller tilbageholden i dine relationer. Der er mange situationer hver dag, hvor man kan undre sig over egne reaktioner.

Hvorfor reagerede jeg, som jeg gjorde. Hvad lå der til grund for det? De oplevelser, der sætter sig i os som negative følelser overfor andre, er genkendelige følelser i os selv.

Afmagt, tristhed, egoisme, lederskab og kontrol er ofte negative begreber. Men for hvert begreb er der et positivt modsvar. Der findes ikke dag uden nat, ikke mørke uden lys, ikke glæde uden sorg. At blive ven med ens egen skyggeside, handler om at se indad. Se på hvad det faktisk har drevet os til. Hvad enten det er gennem en uddannelse eller til en jobsamtale. At være iderig eller producerende. At se skyggesiden som en ven og arbejde med den kræver mod og nysgerrighed. Så få råt for usødet gennem bogens refleksionsøvelser. Men også en virkelighed om hvem du er? Hvilke skyggesider arbejder du meget med, og hvilke er du i balance med. Hvilke kræver stadig arbejde for at komme i balance på din personlighed og kerne som menneske? Bogen understreger, at ingen af følelserne er forkerte, da vi alle indeholder skyggesider og ikke er glade glansbilleder hele tiden.

Jeg blev selv overrasket gennem mange af øvelserne men også mere og mere nysgerrig på, hvem er jeg. Hvorfor reagerer jeg på en bestemt måde i nogen situationer og på en anden måde i andre? Det bliver tydeligt gennem blyant og papirarbejde. Gennem et selvstudie som bestemt ikke er slut, når sidste side er læst.

Bogen har et godt appendix med forklaringer på nogle øvelser. Bogen kan gennemlæses og bagefter springe i de øvelser, man føler mest for og har mest mod på. For det kræver mod at se på sig selv og på bagsiden af selvet – men medaljen er gylden, både for og bag. Den er hel og lige meget værd på begge sider. Læs bogen for at finde balance i din kerne og arbejd på at blive hel.

– Stine

Stine Watkins er uddannet Kranio sakral terapeut, skolelærer, og har et væld af kurser inden for det at vejlede. Hun er stærkt intuitiv og følger sin stærke sjæl og læser et væld af bøger i sit grønne hus. En særlig kvinde med en indsigt der er helt fantastisk.

Du kan måske også lide