Er der tillid i hindbærmarmelade?

Af Helle Sune jensen

Hej igen – det er Helle fra Sensoriet med månedens tema, som er tillid.

Det er sin sag at skrive om et emne, hvor de gamle strategier er kaput og de nye på vej. Jeg er nemlig midt i et kvantespring om tillid. Jeg har længe tumlet med nogle ting, som ikke er lykkedes. Plus en enkelt bemærkning, som har simret i årevis om, at utålmodighed er mangel på tillid. Jeg er på nogle områder meget utålmodig! Det giver jo anledning til at kigge indad, og så fik jeg lige besøg af en 5-årig, der satte fut i fejemøget.

Naboens 5-årige datter elsker at tusse rundt med mig, og vi får vendt verdenssituationen. Det er så hyggeligt. En dag havde hun hjulpet mig med at lave hindmarmelade og fik et lille glas med hjem som tak. Hun kom så igen, da jeg atter var i færd med at plukke hindbær og lave marmelade. I køkkenet ræsonnerede hun således: ”Sidste gang fik jeg et lille glas marmelade med hjem. Det smagte dejligt, så denne gang vil jeg gerne have et stort glas med hjem.”

Børnelogik

Der stod jeg så og smilede af denne skønne børnelogik, men det ramte også lige ned i min egen overbevisning og spejlede mig selv som barn. Jeg fik de vildeste flashbacks til mine egne oplevelser som barn, hvor jeg egentlig var fuld af tillid til at kunne få det, jeg ønskede mig. Det fik jeg dog hurtigt lagt låg på, da jeg gang på gang blev mødt med, at pengene ikke groede på træerne, eller at det bare ikke var passende at ønske sig det, jeg gjorde. Og hvad med dig, kære læser. Hvad har du lagt låg på?
I det øjeblik stod det meget klart for mig, hvorfor tingene ikke er lykkedes. Derfra begyndte jeg at arbejde med tillid gennem fået 2 nye venner – Geranium og Arborvitae. Det er de essentielle olier fra doTERRA, jeg taler om.

Areborvita

Arborvitae er en kæmpethuja; duften er kraftig og nåletræsagtig, og den giver max grounding. Det er en af de olier, som kan vække megen modstand. Jeg kan stadig huske, den første gang, jeg duftede til den. Den vakte ikke modstand, men en dyb længsel. Og det siges jo, at kan man ikke lide duften af en olie, er der netop grund til at dykke ned i temaet.

Arborvitaes tema handler ubetinget om hjælp – at det er muligt at få hjælp uden at give noget eller knokle som en enmandshær. Så ud med barndommens indlærte motto om, at du skal yde, før du kan nyde.
Geranium skaber ubetinget tillid. Den dufter på samme måde som at nulre et blad fra en geranium i vindueskarmen. Jeg har haft det en smule stramt med den duft, og det har taget mig tid at komme til at holde af den. Nu elsker jeg den, og det viser sig også som en vækst i min ubetingede tillid. Det er godt, for jeg indeholdt en del mistillid, som ikke altid har været en velsignelse. Jeg har nemt ved at gennemskue andre mennesker, men derfor skal deres bevæggrunde jo ikke gøres forkerte eller angribes.

Kampes skal tages

Jeg har taget rigtig mange af de såkaldt forkerte kampe for at opnå retfærdighed. Retfærdighed er bare en dårlig målestok. Hvis den oven i købet indeholder et stænk eller flere af en selvretfærdighed, hvor min holdning bliver vigtigere end andres på en respektløs måde, så er tilliden jo syltet til smadder.

Ja, de to venner er noget af en cocktail. Mange gamle mønstre er dukket op til overfladen, og jeg har taget pænt afsked med dem. Nye mønster er til gengæld landet med løsninger og hjælp, som jeg ikke kunne have regnet ud med min hjerne. Jeg mærker et subtilt skift i energien, så selvom jeg gør noget jeg plejer, får jeg et andet resultat end jeg plejer. Eller jeg kan nøjes med at pege i smule i en anden retning, så bliver udfaldet også markant anderledes. Jeg oplever en anden klangbund som indvirker på mine handlinger, og derfor bliver udfaldet anderledes. Og jeg behøver heller ikke at kontrollere udfaldet på samme vis. Det giver også et andet resultat. Det er næsten magi.

Den 5-årige gik hjem med et stort glas hindbærmarmelade, og jeg fik gamle mønstre op i lyset med mulighed for at heale dem – tak.

Helle Sune Jensen er uddannet i Alexander teknik og guider med doTERRA olier. Hun elsker naturen og ser skønhed i alle ting. Hun er jordbunden og har en humor og passion der skinner ud af hende. Hun er et væld af ideer og tanker. https://sensoriet.dk/

Du kan måske også lide