Anmeldelse – LEV MERE – TÆNK MINDRE

LEV MERE – TÆNK MINDRE (drop grublerierne med metakognitiv psykologi) af Pia Callesen

Du styrer selv dine tanker. Du tænker dig selv til en depression. Du grubler dig ned i et hul. Du kan ”selv” få dig på det rette livsspor igen.
Metakognitiv psykologi er en vej ud af grublerierne. At få helikopterperspektiv på de ting man selv gør, når man tænker i for mange timer hver dag.
Denne bog sætter perspektiv, følelser, bekymringer og tanker på kant. Det er et spejl, der holdes op foran dig og det kræver mod at se derind. Det kræver mod at ændre sine vaner og kræver mod at være vedholdende i dem.

Sproget

Forfatteren skriver teorien i et let sprog, der kan forstås af ufaglige læsere. Der er cases og forklaringsmodeller, som gør teori til billeder og hverdagsindsigt. Der tales om hvordan depression, tristhed og angsttendenser kommer af egne tanker.

At disse tanker bliver til bekymringer, som styrer livet og skaber sygdom i krop og sjæl, frem for at finde løsningen på problemerne man tænker på. At blive bevist om der er forskel på, hvad introverte og extroverte mennesker har brug for, når det gælder om at finde ro. Meditation og mindfullness kan være medskabende til yderligere tankevirksomhed og grublerier og derved en katalysator for mere tristhed og depression. At introverte ikke skal arbejde så meget indad – men kikke op og sætte tankerne på pause, sætte dem i et system til de skal bruges til at tænke over. Der bliver foreslået flere muligheder herfor i bogen.

Som sensitiv og med et rigt indre grublemønster blev jeg meget provokeret af bogens første kapitler. Men nysgerrigheden vandt og jeg holdte spejlet op foran mig. Jeg er blevet klogere på mig selv og hvad der er jeg gør, når jeg tænker og aktivere mine grublerier til jeg går helt i knæ.
Det var en god læsning. En god læring og jeg vil prøve at huske de ting jeg har lært.

LEV MERE - TÆNK MINDRE.

Stine Watkins er uddannet Kranio sakral terapeut, skolelærer, og har et væld af kurser inden for det at vejlede. Hun er stærkt intuitiv og følger sin stærke sjæl og læser et væld af bøger i sit grønne hus. En særlig kvinde med en indsigt der er helt fantastisk.

Du kan måske også lide