Målsætning for 2015 med gratis arbejdsskema

Hvert eneste nytår sætter jeg mig ned og gør status over det år der er gået. Jeg ser fremad og sætter mig mål.

Jeg bruger ikke nytårsfortsæt, fordi de på mange måder kan virke som kortsigtede. Til tider skal man se på vejen til målet i stedet for målet selv. Det kan virke tosset, men hvis du gerne vil et sted hen er du nødt til at lave delmål, i stedet for at se på en lang og uoverskuelig vej.

En ting du også er nødt til at se på, er hvordan du vil holde dig selv op, på de ting du sætter som mål. Mange nytårsfortsæt mislykkes fordi man ikke holder sig selv op på de mål man har. Du er nødt til at tænke over hvordan du vil holde dig selv fast i det du planlægger.

Jeg har lavet en liste over de ting, man skal tænke over når man går ind i det nye år. Ting der kan være gode at overveje og få tænkt igennem.

Sammen med de spørgsmål jeg har skrevet om her, har jeg lavet et arbejdsskema så du kan arbejde med din egne målsætninger. Du kan downloade det helt gratis og bruge det til din egen selvudvikling.

#1. Hvad er dine mål for 2015?

 • Det er her du skal skrive de ting du gerne på opnå i det næste år. Husk delmål


 

#2. Hvilke ting og mennesker, er det vigtigste i dit liv?

 • Det er vigtigt at huske på at der er mennesker og ting der gør en forskel i dit liv . Fokus skal være det positive og det der giver dig kærlighed og glæde.

 

#3. Hvad gør dig glad?

 • Det kan være svært for mange at finde ud af hvad der faktisk gør dem glade. Husk glæden og skriv det i arbejdsskemaet.

 

#4. Hvilket positivt skift, har du lavet i dit liv i det sidste år?

 • Det er vigtigt at se på det år der er gået og tænke over hvad der har virket, så du kan overføre det til året efter. Det er måden at finde de ting der styrker dig.

 

 

#5. Hvad er du taknemlig for?

 • Fokus på taknemligheden, gør man husker glæden i livet. Det giver en chance for at sige tak. Tak til de mennesker der har deltaget i de gode ting, og tak til Spirit for at give muligheden for at udvikle dig som menneske. Brug arbejdsskemaet.

 

#6. Hvilke 3 ting ville du have gjort anderledes?

 • Det er 3 ting skal reflekteres over, så du ikke begår samme fejl igen. Det er vigtigt at man ikke ender på samme sted, fordi man glemte hvad man gjorde.

 

#7. Hvad for et projekt, er du mest ked af du ikke nåede i 2014?

 • Spørgsmålet giver sig selv. Hvad ville du gerne have nået. Spørgsmålet er så om du kan nå det næste år, og om du faktisk VIL nå det. Meget ofte handler det om vilje og ikke om muligheden. Hvis man ikke prioriterer sin tid, når man aldrig det man vil.

 

 

#8. Hvilken vigtig beslutning undgik du i 2014?

 • Har du et mennesker, en ting eller en handling du ville have godt af at få styr på i din verden? Hvorfor undgik du at tage beslutningen? Du skal ind under beslutningen for at undgå at gøre det samme igen. Hvorfor har du ikke taget dig selv alvorligt og taget beslutningen? Måske var det bedste at lade være med at tage beslutningen?

 

#9. Hvad vil du ikke længere tolererer i dit liv?

 • Dette handler om selvrespekt. Hvis du har noget du skal slippe, men ikke har gjort det indtil nu, er der nok en grund? Husk at ALLE bør have respekt for sig selv. Man kan ikke kræve respekt af andre, men man kræve af sig selv at der er respekt til ens sjæl. Den eneste måde man kan finde ind til kernen af det man er værd og sin selvrespekt, er ved arbejde. Det handler om at sige fra og vide man har ret til det!

 

#10. Hvad er du villig til at slippe næste år?

 • Til tider skal man slippe ting for at de kan komme tilbage eller gøre plads til nye og positive ting i dit liv.

#11. Hvad inviterer du ind i dit liv næste år?

 • Hvis du gerne vil have nye ting i dit liv skal du sende det ud til Spirit. Det er vigtigt at sende det du ønsker ud, men også at være klar til at inviterer det ind i dit liv når det kommer.

 

#12. Hvilken tidsspilder vil du af med i 2015?

 • En af de ting der tit står i vejen for de mål der er sat er tidsrøvere. Det er unødige ting, der stjæler tid. De ting du laver skal give noget til dit mål.

 

#13. Hvilken ting vil du nå i 2015, der giver genlyd om 5 år?

 • Jeg elsker dette punkt. Det er tanken om en rækkevidde ud over 2015 og tanker der rækker ud over 12 måneder. Hvad skal ændre hele dit liv?

 

#14. Hvad mangler du for at finde ind til din essens i 2015?

 • Essensen af dig, er din inderste kerne. Du skal finde ud af, hvordan du vil finde ind til det der er vigtigst. Dette punkt er så tæt forbundet med dine mål. Det handler om at finde balancen.

 

#15. Har du de informationer, værkstøjer og ressourcer du skal bruge, for at nå dine mål?

 • Det er ikke altid, man har alle de ting man skal bruge, for at kunne nå dertil, hvor man gerne vil hen. Her er det vigtigt at være helt firkantet i om du har brug for. Er det workshops, programmer, ro eller andre ting der gør din rejse mulig?

 

#16. Hvis du vidste, du ikke kunne fejle, hvad ville du gerne have som mål i 2015?

 • Du skal finde ud af hvad du gerne ville udrette hvis alt var muligt. Hvis det var kun dine tanker der satte målet. Den tanke er sjov at lege, med fordi mange tror de ikke kan. Det er noget udelukkende fordi mange har besluttet det er umuligt. Verdensfred og miljø er ofte reelt urealistisk, men andre ting er måske ikke helt så umulige som de virker.

 

 

 

Du kan måske også lide

3 comments

 1. Jeg er også en af dem der ikke laver nytårsforsætter – min målsætning og årsstatus laves til min fødselsdag 🙂
  Jeg er som du ganske enig i, at man skal være realistisk omkring sine mål, og endnu vigtigere er det at lave status undervejs i årets gang, så man ikke står med et umuligt mål 2 dage før nytåret og føler at man er mislykket 😉
  Jeg ønsker dig og din familie en dejlig aften og at I får taget et godt og kærligt spring ind i år 2015 <3
  Ser frem til flere gode indlæg fra dig og gode hyggestunder.
  De kærligste hilsner
  Lindheart <3

 2. Meget systemarisk. Overvejer hovedet-i-busken-manoevren i stedet for haab og al den slags 😉 godt nytaar.

 3. skønt skema, der giver god mulighed for handling.
  Mine mål skal altid være skriftlige hvis de skal lykkes.
  2014 bragte min uplanlagte mål, som lykkedes alligevel, men på den lange bane, har jeg det bedst når de er på skrift og kan vinges af