Jeg har ikke glemt har du?

Da valget blev udskrevet i går havde jeg allerede i november fortalt det til en veninde, så det var ikke en overraskelse.

Mit håb for dette valg er at man huske alle de der normalt går tabt i debatten.

Det er ingen hemmelighed at jeg har virkelig et svagt spot for de hjemløse. Jeg hjælper gerne og køber ALTID hus forbi. Alligevel synes jeg at jeg vil give jer et tidligere indlæg igen.

Her er hvad jeg skrev tidligere:

I en måned har vi nu set knæk cancer over alt. Jeg har mistet familie til cancer, jeg har selv været i nærkontakt med cancer og har stor respekt for at cancer virkelig er noget skidt. Det er fantastisk at der kommer penge til forskning.

Når jeg har skrevet det så er det virkelig en sorg at cancer fylder så meget. Jeg har kroniske sygdomme tæt inde på livet, og møder andre der har kroniske dødelige sygdomme, som absolut ingen opmærksomhed får.  Det ville være fantastisk hvis andre foreninger som nyreforeningen, diabetes foreningen, hjerteforeningen og Cystisk fibrose foreningen kunne få et hjørne af den opmærksomhed der tilfalder cancer.  Man kunne måske lave små indslag med andre sygdomme undervejs i de mange shows om cancer.

Mange af de sygdomme der er i andre foreninger er om muligt med større chance for at dø, og uden tvivl ødelæggende for de ramte. De foreninger har også brug for sorggrupper, støtte til familier og forskning så de kan finde en vej ud af deres sygdom.

Kræftens bekæmpelse har faktisk midler fra finansloven. Mange af de små foreninger har ikke andre penge end dem der kommer fra medlemmerne. Nogle har ikke engang råd til et sted at holde møder.

Det ville på alle måder være en pæn gestus at tænke på andre foreninger i sammenhæng med de mange millioner der vælter ind under et tv-show eller flere shows.

Hvis du vil støtte andre foreninger end cancer er her nogen links.

http://www.hjerteforeningen.dk/stoet_os/bidrag/stoet_hver_maaned/

http://www.cystiskfibrose.dk/cfforeningen/medlemskabogbidrag/defaultmedlemskabogbidrag.html

http://www.nyreforeningen.dk/dk/graa_menu/stoet_nyreforeningen/

http://www.gigtforeningen.dk/st%C3%B8t+gigtsagen/giv+et+bidrag

http://www.diabetes.dk/goer-en-forskel.aspx

http://www.hjernebarnet.dk/135/

 

 

Du kan måske også lide

4 comments

  1. Du har bare så meget ret. Jeg har også nogle alvorlige sygdomme tæt på, meget tæt, og der gives bare ikke ved dørene. Nu hørte jeg, at der igen bliver sat penge af til cancer. Det er ikke fordi jeg misunder cancerpatienterne opmærksomheden, men vi er mange, der er ved at dø af andre sygdomme uden nogen form for opmærksomhed. Det er for ringe! Desværre er det vanskeligt at vide, hvem man skal stemme på, for de ligner hinanden til forveksling. I tidligere tider kunne man se forskel på partierne, det kan man ikke i dag…

    1. Det er så svært for de små foreninger og de der ikke har “store sygdomme” at få hjælp.

  2. De fleste mennesker ønsker vil dybest set at hjælpe andre. Men jeg bryder mig ikke om at se alle de indsamlingsshow, jo mere jo bedre…. Beløbet man giver er lige godt om det er stort eller lille. Indsamlinger til hungersnød, katastrofer m.v. i ulandene, hvad med dem der mangler i vores land. Når det kommer til forskellige sygdomme, ingen sygdom fortjener vel flere penge til forskning m.v. end andre. Alle er jo forfærdelig for den enkelte. Efter jeg havde en økonomisk ændring i forbindelse med skilsmisse, har jeg valgt at støtte mig selv og mine økonomisk. Det jeg så giver ud, er ydelser og kærlig omtanke.

    1. Det er en god ide at starte med sig selv og så skal det nok komme med det andet når der er overskud til det.